Нож Boker Plus Bushcraft – нож за оцеляване

0
 

Сподели

Shares

Т.нар. нож за оцеляване е неминуема част от екипировката на всеки уважаващ себе си приключенец. С многото си и разнообразни приложения, този тип ножове са изключително важни, те трябва да бъдат здравни, надеждни, с подходящ размер и форма.

Бушкрафт Нож Böker Plus Bushcraft

Böker Plus Bushcraft е класически многофункционален нож с изчистен, елегантен дизайн. Той има фиксирано фултанг гладко острие от стомана 440C и с ергономична ръкохватка от черна Micarta за по-добро сцепление. Бушкрафт ножът е снабден с кожена кания за по-удобно носене.

Бушкрафт Нож Böker Plus Bushcraft

В комплекта влизат също и магнезиева запалка в метална капсула, подходяща за носене на врат, както и малък компас. Всичко това идва в хубава подаръчна кутия.

Обща дължина: 21.9 см
Дължина на острието: 10.0 см
Тегло: 0.202 кг
Дебелина на острието: 3.7 мм
Острие: 440C
Дръжка: Micarta

Бушкрафт Нож Böker Plus Bushcraft

Ножът Böker Plus Bushcraft можете да намерите при професионалистите в тази област – Camouflage.bg онлайн, както и в магазина, който се намира в София, жк Гоце Делчев, ул. Костенски водопад 58.

Бушкрафт (Bushcraft), това са уменията, които позволяват да живеете комфортно и за неопределено дълго време в естествената природна среда, без никакви, или възможно най-малко, промишлено произведени предмети, използвайки единствено природните ресурси, при това по отговорен и пестелив начин.
Корените на думата са в английските „bush“ – храсталак, шубрак и „craft“ – занаят, професия, умение.

Бушкрафтът е най-старото занимание в света. Роден от необходимостта и желанието да се отговори на предизвикателствата на естествения свят, той определя нуждата от придобиване на умения и знания, необходими за живот и пътешествия сред дивото. Бушкрафтът илюстрира духът на пионерите, живеещи във, и пресичащи диви места. Със своят романтичен привкус и сурова действителност, той дава знания и подготвя човека, тръгнал на експедиция или приключение, осигурявайки му по този начин силно чувство за идентичност и самостоятелност.

Повече за Бушкрафт можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.