Два ексклузивни документални филма за лавината на Еверест

0


Дата на събитието: 25.05.2014

Сподели

Shares

Discovery Channel

На 25 май Discovery Channel ще излъчи два ексклузивни документални филма, посветени на трагедията на най-високия връх в „Лавината под Еверест – трагична история” и „Беър Грилс: Човекът срещу Еверест”.

„Лавината под Еверест – трагична история” – 25 май от 21 ч.
„Беър Грилс: Човекът срещу Еверест”– 25 май от 22 ч.
Discovery Channel

В документалните кадри ще можем да видим безпрецедентна информация за спасителните и възстановителните акции след удара на най-смъртоносната лавина в историята на планината, който се случи на 18 април 2014 г.

Discovery Channel

Подробности за инцидента с лавината на Еверест през април 2014 можете да видите тук.

На 25 май (неделя) от 21 ч. някои от най-известните катерачи в света ще споделят преживяванията си в поредица от интервюта с експерта в оцеляването Беър Грилс. Филмът е озаглавен „Лавината под Еверест – трагична история”. Той включва кадри от изключителните усилия на спасителния екип след ужасяващата лавина, която погуби 13 шерпи и остави трима в неизвестност. Припомняме, че Discovery Channel планира да излъчи филма „Скокът от Еверест” съвместно с екипа на NBC News, когато природната стихия връхлетя. Специалното издание щеше да покаже Джоуби Огуин и опитът му да осъществи първия скок от най-високия връх в света.

Повече за планирания полет с уингсют от Еверест можете да научите от тук.

„Лавината под Еверест – трагична история” документира седмиците от старта на изкачването до момента, в който лавината пада над ледопада Kхумбу – една от най-коварните части на планината, както и трагичните последици. Камерите заснемат срутването на тонове ледени блокове надолу по планината. Лавината е най-смъртоносната еднократна снежна стихия в историята на връх Еверест.

Discovery Channel

Документалният филм включва силно емоционални моменти и кадри в реално време, уловили обединените усилия на шерпи и спасители в търсенето на евентуални оцелели. Зрителите разбират развоя на събитията от интервюта с хората, лично сблъскали се със стихията като Джоуби Огуин; водача на експедицията Гарет Мадисон с основна роля при възстановяването; Тод Бърлсън, президент на международната организация на Алпийските катерачи, които изгубили 5 шерпи; както и други ключови членове на екипа на експедицията и продукцията.

Вторият филм с начален час 22:00 на 25-ти май ще бъде „Беър Грилс: Човекът срещу Еверест”. Като дете Беър Грилс си обещал да изкачи най-високия връх в света – мечта, която сбъднал на 23 години. Тогава той влиза в рекордите на Гинес като един от най-младите ентусиасти, изкачили Еверест. Discovery Channel представя едночасов документален филм с водещ Беър Грилс, който представя историите на едни от най-великите опити и постижения на Еверест през последните години.

Discovery Channel

Във филма „Беър Грилс: Човекът срещу Еверест” Беър черпи от собствения си опит на Еверест, за да представи на зрителите други вдъхновяващи катерачи от цял ​​свят, които също преодоляват едни от най-екстремните условия на земята, за да направят изтощителния преход. В документалната продукция взимат участие катерачи от Аржентина, Япония, Индия и Обединеното кралство, които споделят своите лични истории. Филмът включва и интервюта с истински катерачи, помощни екипи, шерпи, журналисти и експерти, както и неизлъчвани архивни и любителски кадри и любопитни факти. Независимо дали говорим за най-невероятните изкачвания или най-смелите спускания – всички те са истории за смелост, решителност, рискове, предизвикателства и триумф.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.