Презентация на книгата „Магията на Хималаите“

0


Дата на събитието: 15.05.2014

Сподели

Shares

Магията на Хималаите

На 15 май 2014, четвъртък, ще можем да се потопим в магията на тайнствените Хималаи. Поводът е представяне на книгата „Магията на Хималаите“, което ще направи авторката Данка Пергелова в магазин СТЕНАТА – Център.

Представяне на „Магията на Хималаите“
15 май 2014, четвъртък, 18:30 ч.
Магазин СТЕНАТА – Център, ул. Братя Миладинови 5, София

Чрез книгата „Магията на Хималаите“ и презентацията на автора ще можем да станем част от вълнуващо пътешествието из Непал, Мустанг, Бутан, Дарджилинг и Сиким.

Данка Пергелова е посетила всички континенти, приемайки най-различните предизвикателства, водена от любопитство към непознатите земи и култури.

Данка Пергелова: „Хубаво е човек да има мечти. „Еверест“ навярно за мнозина звучи тривиално. Зависи към какво човек се е устремил и какъв смисъл влага в този символ.
Преследвайки мечтите си, човек осмисля живота си. Няма значение колко са високи, важното е да ги има!
Тази книга няма претенции за научна задълбоченост и интерпретация на фактите. Тя е опит за представяне на личните ми впечатления от един кратък престой, обогатен от лутанията ми при предишни пребивавания. Някои от притчите, легендите и символите определено са противоречиви. Но разнообразието е толкова голямо, колкото и броят на боговете, демоните и митичните същества, обитаващи тези земи. Предала съм това, което ми е разказано от местните хора, и ако някъде звуча критично, то съвсем не е от недоброжелателност, а за да разсея някои митове и очаквания.
Според будистката философия силното желание е причина за страдание. Опитът ме убеди, че и прекомерните очаквания носят разочарования. Винаги и навсякъде в пътешествието, наречено живот.“

На 15 май по време на презентацията ще можете да закупите книгата с -15 % намаление.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.