Лозьо Димитров за Sector 9 Longboard Challenge

0
 

Сподели

Shares

Денят беше събота, 26 април. След цяла седмица проливни дъждове, небето в този ден се отвори и слънцето изгря. Tова беше повече от достатъчно, за да се проведе първото за годината лонгборд събитие – Sector 9 Longboard Challenge.

Drop in

Sector 9 e формат, целящ популяризацията и развитието на този спорт у нас. По време на събитието имаше както демонстрационна, така и състезателна част с голям награден фонд под формата на екипировка и аксесоари от спонсорите, магазини Drop In, Contrabanda и Park. Ентусиастите на Sector 9 не бяха малко, а щастливите лица бяха навсякъде.

Drop in

Повече за Sector 9 можете да научите от тук.

Drop in

На „спота“ в Борисовата градина умения демонстрираха, както български, така и чуждестранни карачи от европейския отбор на Sector 9. Състезанието включваше две основни дисциплини – слайд и денсинг, както и допълнителни игри и демонстрации на Hippie jump, slalom, narrow slide и атрактивната дисциплина за най-секси мацка на лонгборд.

Drop in

Разбира се, не бяха забравили и най-малките, които още от сутринта взеха участие в уъркшопа с Крис Драгошинов – един от най-старите скейтъри в България. С Крис децата имаха възможността да опитат или да усъвършенстват уменията си.

Drop in

През целия ден за музикалното настроение на лонгбордистите се грижеше Dj Vagabond.

Drop in

Интересен беше и факта, че организаторите дадоха възможност на българските карачи да се срещнат и да карат с Патрик Алдингер и Даниел Гогъл от европейския отбор на Sector 9 и през следващите дни, като цялата информация бързо беше качвана на facebook страницата на събитието.

Drop in

Drop in

Лозьо Димитров

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.