Екстремно с камиони през австралийската пустош

0


Дата на събитието: 14.05.2014

Сподели

Shares

Тираджии в пустошта

Да се движиш с гигантски камион едва ли звучи много екстремно, освен когато става въпрос за затънтени австралийски пътища. Колко е трудно да управляваш тежкотоварен камион ще ни покажат от Discovery Channel в новата си поредицата ”Тираджии в пустошта”.

”Тираджии в пустошта”
14 май 2014 от 22 ч.
Discovery Channel

Действието на ”Тираджии в пустошта” се развива в Австралия – обширният континент, дом на едни от най-труднодостъпните терени, познати на човек. Там тежкотоварните автомобили са основен елемент от поддържането на стабилната икономика на страната като доставят стоки от всякакъв характер. По-дълги от пътнически самолет и по-тежки от танк, тези машини прекарват на пътя седмици при предизвикателни метеорологични условия.

Тираджии в пустошта

Шофьорите на огромните камиони се борят с пожари и наводнения, сблъскват се с диви животни и се разминават ежедневно с катастрофи.

В първия епизод легендарният шофьор Стив Греъм превозва генератори за три милиона долара до изолирана общност в северозападна Австралия. Междувременно шампионът в тежкотоварния превоз Дани Уотс трябва да достави камион за 7 милиона долара до мина в Куинсланд, а Блъзи и Ноелийн трябва да прекосят 1200 километра в пустинята, докато стигнат до Алис Спрингс. На границата на централната австралийска пустиня конвой се подготвя за дълъг път по магистралите на Автралия Това се оказва трудно предизвикателство за един от доверените му шофьори на фирмата. Силни дъждове затварят няколко пътни артерии и забавят пътуването. Дали тирът ще докара товара си навреме, или ще стане жертва на лошото време?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.