Roo’bar – чиста енергия от суперхрани

0
 

Сподели

Shares

Анита и Калин Класанови са сред хората, които стоят зад Roo’bar – сурови, био енергийни блокчета, Made in Bulgaria. Тъй като десертите са с т.нар. суперхрани, изключително подходящи за активните, спортуващи и планинарстващи хора, се свързахме със създателите им, за да ни разкажат малко повече за Roo’bar и ползите тях.

Roo'bar

Какво представлява Roo’bar?
Това е енергиен десерт от сушени плодове, ядки и суперхрани. Био сертифициран, суров, веган, без глутен и без добавена захар.

Колко енергия в какво тегло съдържат те?
Средно са 100ккал на 30 грама десерт и 170-190 ккал на 50 грамовата опаковка.

За кого за полезни и удобни?
Roo’bar е подходящ за всички възрасти и начин на живот – от активни спортисти до “градски” хора. Roo’bar са лесни за пренасяне. Десертите могат да бъдат с вас навсякъде: на плански поход, преди или след тренировка/спорт за екстра енергия и като здравословен десерт. Високо ефективна енергийна храна, която ще засити всеки “звяр”.

Roo'bar

Защо са толкова полезни? Какви са “тайните” съставки?
Суперхраните са функционални храни, т.е. имат изключително високи хранителни качества. Те са мощни антиоксиданти и въздействат директно – на клетъчно ниво. Използват се само 100% био сертифицирани висококачествени суровини, които не се подлагат на термична обработка, преработка или рафиниране. Така запазваме максимално хранителните качества (витамини, ензими и т.н.) на готовият продукт. Това означава, че консумирайки Roo’bar давате на тялото си “жива” храна.

Още за Roo’bar от ултрамаратонеца Краси Георгиев тук.

Roo'bar

Отделните видове за различни цели ли са подходящи?
Всяка суперхрана има определена функция и ни подсилва в различни състояния на нашето тяло. Внимателно подбрани суровини, съчетани с допълващи вкуса и функцията съставки.
Накратко за Суперхраните:
Перуанският корен Мака – балансира хормоните без да им влияе, така се чувстваме млади, въздейства за добър тонус и добро настроение.
Коноп – богат на Омега мастни киселини, най-лесно усвояемият растителен протеин, необходими на организма за бързо възстановяване и изграждане на мускулатура.
Чиа семена – зареждат ви с лесен за усвояване протеин, богати на калций, фибри и Омега 3. Известни още от древните инки като “храна за бягане”, използвани и до ден днешен от племената Тараумара като основен източник на протеин.
Какаови зърна – за добра концентрация и настроение.
Инка бери – кисел плод богат на витамин С засилва имунитета, витамин А и В. Съдържа растителни протеини.

Roo'bar

Защо е толкова важно да приемаме хубава, чиста храна когато спортуваме или сме в планината?
Чиста храна – чист ум – здраво тяло – здрав и силен дух. Всеки който обръща внимание и осъзнато избира храната си, по естествен начин се ориентира към растителната храна, по-активен и здравословен начин на живот.

Подходящи ли за вегани, суровоядци и постещи?
Roo’bar десертите са веган т.е. съставени от 100% растителни съставки. Сурови – без термична обработка. В десертите няма добавена захар, съдържат само захари, които са естествени за сушените плодове.

С какво Roo’bar-четата са различни от други подобни широкоразпространени продукти?
Семпли рецепти – съставът на всяко барче е с от 3 до 5 съставки, които са познати на всеки. Без химия, аромати или овкусители, без преработени сиропи и протеини, няма скрита захар или празни калории. Без глутен, без съдържание на соя или генно модифицирани съставки.
Roo’bar десертите са с уникален вкус, който грабва веднага! Всеки Roo’bar носи свой характер и уникално разработена рецепта.

Roo'bar

Къде можем да ги намерим?
Roo’bar може да намерите в био магазините в София и страната, на био щандовете на Пикадили, Фантастико, Мандарин, Inmedio и много други.

Roo'bar

Повече за Roo’bar можете да научите от roo-bar.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.