Как да се облечем за колоездене?

1
 

Сподели

Shares

Облеклото и аксесоарите за колоездене са първите стъпки на всяко вело пътуване. С няколко съвета как да се подготвите преди да излезете с колелото навън ще ви бъде още по-комфортно по улиците на града.

Sofia Bike

Сложете удобни обувки, удобни панталони с тесни крачоли. Облечете се в няколко слоя дрехи, за да регулирате температурата на тялото си и да не се изпотявате. Ако носите шапка, би било добре, ако тя не е декоративна, за да не отлети. Нашият съвет е да носите малка чанта, в която да държите всичките си неща по време на карането.

Ако очаквате да завали дъжд, вземете си дъждобран или специално облекло. Не позволявайте да стърчат части от облеклото и то да ви стои хлабаво. Носете ярки дрехи и светлоотразители. Използвайте светлоотразителни жилетки.

Винаги проверявайте времето преди да излезете навън. Времето в София обикновено е меко, обаче то може да се промени бързо и драстично в зависимост от сезона. Също така би било добре да вземете малка бутилка с вода за не се дихратирате по време на карането.

Ако не сте от града или не познавате добре София, вземете една карта от най-близкия хотел, за да ви помогне да се ориентирате. Безплатна карта на София можете да поискате също от Инфо центъра в подлеза на Софийски университет или да си купите в най-близката книжарница. Ако имате смартфон, използвайте картата на Google map. Ако все пак тръгнете без карта, можете да разчитате на улични знаци и полезни съвети от непознати по пътя си. Ако наистина не сте от града, преди да излезете, вземете една брошура от вашия хотел с адреса на хотела на нея, в случай че се изгубите, просто помолете някой да ви насочи. За питане не бият по носа.

Sofia Bike

В поредица от статии в 360° Вячеслав Стоянов – основател на Sofia Bike, ще ви споделя съветите си за градско колоездене. Ако имате нужда от повече информация за това как и къде да карате безопасно колело в града, как да навигирате, как да се облечете, къде да паркирате, как да поддържате колелото си… вече можете да я намерите от сигурен източник – човек изминал повече от 70 000 км на две гуми.

Вячеслав Стоянов определя себе си като приключенец, колоездач, който е изминал повече от 70 000 км в над 40 държави. Повече можете да научите тук

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.