SUP – тренировка на физиката, баланса и издръжливостта

0
 

Сподели

Shares

SUP е Stand Up paddle boarding. С него можеш да загребеш почти във всеки воден басейн, до който можеш да се добереш. Новите SUP бордове са толкова леки, че можеш лесно да ги носиш с пръстите на едната си ръка. В същото време, със SUP е толкова лесно, че веднъж схванеш ли основната техника на гребане, изминаването на километри е не по-трудно от ходенето.

A-Team

Представи си да караш колело по равен път и да използваш горната част на тялото си вместо краката, за да се придвижваш – какво би направило това с физиката ти? Разбира се – вятърът, вълните, теченията, колко бързо гребеш, на каква дъска гребеш и т.н. ще имат ефект върху енергията, която изразходваш и разбира се, колкото повече ядове от живота изкарваш във водата, толкова повече тялото ти ще отговаря на извайващата тренировка, каквато е STAND UP преживяването.

A-Team

30 минути 3 пъти в седмицата SUP ще променят формата ви и ще ви заредят с енергия както нищо друго. При това е забавно… изключително забавно!

Някои от най-известните спортисти преоткриха SUP като средство за тренировка на физиката, баланса и издръжливостта. Крос тренировките на небалансирани терени тренират нова нервна координация между мускулните групи. Освен че подобрява концентрацията, тази „нова“ сила е много полезна в други динамични занимания.

A-Team

Сега професионалните уиндсърфисти, кайт сърфисти и други спортисти от подобен род могат да поддържат форма, докато истински се забавляват, както и да постигнат нови нива на баланс и издържливост.

Веднъж като развиете основния модел на движение, загребването става почти без усилия, особено на гладка вода без вятър или течения. От друга страна, може да генерирате невероятна мощ гребейки по-бързо. Тези по-мощни загребвания са страхотни за хващане на вълни, спринтиране, бързо завиване и изграждането на по-големи, по-силни мускули влакна.

A-Team

Въпреки всичко, както при всяка друга тренировка, и тук трябва първо да се загрее и да се изградят поддържащи мускули, да се подсилят връзките, които действат из ставите преди по-тежка и агресивна тренировка.

A-Team

Разпускането също е много важно – малко леко гребане след преследването на големите вълни, или борбата с бързата вода е добра идея.

Помнете – винаги слушайте тялото си! Много контузии могат да се избегнат, ако просто отделяме внимание на дискомфорта или обтягането на определена част от тялото и внимателното разтягане на тази част преди по сериозни упражнения.

A-Team

Повече за SUP техниките и тренировките можете да научите от A-Team.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.