Откриват сезона за планинско колоездене в Боровец

0


Дата на събитието: 01.05.2014

Сподели

Shares

 “Borovets Mountain Bike Park

Само няколко дни остават до старта на голямото байк спускане в Боровец. Обновен, “Borovets Mountain Bike Park” отваря врати за нетърпеливите любителите на екстремното колоездене още на 1-ви май, преди снегът да се е стопил във високите части на Рила.

В дните от 1 до 6 май Кабинковият лифт и лифт „Ситняково Експрес” ще работят за туристи и байкъри всеки ден. А до навлизане в активен летен сезон, лифт „Ситняково Експрес” ще работи за нуждите на байк парка в събота и неделя и през другите почивни дни. Това лято цената на целодневна лифт карта ще бъде 22 лв., цената на двупосочния билет за туристи 12 лв. за възрастни и 6 лв. за деца.

Стартът на сезона ще бъде даден с „Borovets Bonus Hunters” – игра, в която могат да се включат всички посетители на байк парка абсолютно безплатно – по всички отворени за откриването трасета ще бъдат скрити различни подаръци от Бороспорт. Снимки на местата на „съкровищата” ще бъдат разлепени на станциите на лифт „Ситняково Експрес”, в Borosport Adventure Center (намира се в търговската алея на хотел Рила) и на касите за билети и карти. Повече информация за играта ще намерите на обновения сайт на „Mountain Bike Park”.

Borovets

През предстоящия летен сезон, освен на чистия въздух и красива природа, туристите ще могат да се насладят и на разнообразни летни забавления. Въженият град „Бороландия” със „зип линия” предлага незабравими емоции за малки и големи. Продължават еднодневните и полудневни турове до Седемте рилски езера, в. Мусала, в. Мальовица, в. Ястребец, крепостта Цари Мали град, Черната скала и др., като от този сезон туристите ще могат да наемат индивидуален планински водач.

Спортен риболов сред природата, каяк, стрелба с лък, пейнтбол, конна езда – са само част от заниманията, от които могат да се възползват гостите на курорта. Детски клуб „Бороленд“ предлага целодневни или почасови забавления за най-малките и дава възможност на родители и баби и дядовци да се включат спокойно в активности за по-големи.

Видео на Георги Радев в Боровец Байк Парк

Освен с екстремни трасета, “Mountain Bike Park” разполага и с разнообразни леки маршрути, подходящи за начинаещи колоездачи и приятни семейни турове. Опитните инструктори на Бороспорт са на разположение за тези, които искат да напреднат бързо.

От “Adventure Center” Бороспорт може да наемете екипировка и велосипеди от нисък до най-висок клас. Там е и мястото, където ще получите подробна информация за всички летни приключения, предлагани в курорта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.