Велошествие „Критична маса“ във Варна

0


Дата на събитието: 25.04.2014

Сподели

Shares

CRITICAL MASS

На 25-ти април, петък, колоездачи ще направят велошествие тип „Критична маса“ във Варна. Началната точка е малкият вход на Морската градина срещу Икономически университет, срещата е в 18:30 ч., а тръгването в 19 ч. Препоръчително е носенето на каска, задна червена светлина и светлоотразителна жилетка.

Критична маса
25 април 2014, петък
Начало: 18:30 ч., малкият вход на Морската градина срещу Икономически университет
Варна

„Критична маса“ е събитие, което обикновено се провежда в последния петък на всеки месец в градове по целия свят. По време на критична маса велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други излизат масово по улиците. За първи път се организира в Сан Франциско в петък, 25 септември 1992 г. Общата философия, изразена чрез широко използван лозунг, е „Не пречим на движението, ние сме движението.“

Основната цел на велошествието е да се покаже на обществото, че велосипедът е по-добрата алтернатива за придвижване в градовете, поне през по-голямата част от годината. А също така, да се обърне внимание на инфраструктурните и/или законови проблеми, и не на последно място – на предразсъдъците, които ограничават използването на велосипедите в града.

„Ние не пречим на движението, ние сме движението“

Организатор на критичната маса във Варна е Велоклуб „Устрем“.

„Карайте, забавлявайте се и нека покажем, че велосипедът е логичната алтернатива за транспорт в градовете!“
Велоклуб „Устрем“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.