Доброволчески лагер в Русенски лом

0


Дата на събитието: 24.04.2014

Сподели

Shares

Доброволчески лагер в Русенски лом

Русенското Поломие е един неподозиран оазис на дивата природа. Природен парк „Русенски лом“ се намира само на 30 км от Русе, а е твърде малко познат и не особено възприеман като място за отдих. По тази причина и пътеките му са постоянно обрасли, достъпът до някои интересни природни или исторически обекти е затруднен, а трънливите храсталаци са пословични. Не на последно място, в реката, както и покрай пътищата, се търкалят отпадъци. Затова от дирекцията на парка са решили да вземат нещата в ръце и организират доброволчески лагер в Русенски лом.

Доброволчески лагер в Русенски лом
24 април 2014

Целта на доброволческа акция е с общи усилия да се почистят маршрутите както от бурени, нападали клони и тръни, така и от отпадъци. Това ще бъде първата подобна инициатива с идеята занапред тя да се превърне в регулярна.

Изходната база за работния лагер е новоизградения природозащитен център на ПП Русенски лом, намиращ се в близост до живописното село Нисово. Освен на работа, от парка канят и на разходки, интересни лекции свързани с природата, както и забавни занимания с хората от региона.

База за настаняване и хранене: Центърът в село Нисово
Място на пристигане: гр. Русе, автогара/ж.п.гара четвъртък следобед
Място на отпътуване: гр. Русе / гр. Две могили в неделя следобед

Участниците осигуряват сами следните неща:
– транспорт до и от Русе/Две могили за включване в лагера;
– екипировка за къмпиране: палатки, шалтета, спални чували;
– входните такси по обектите за посещение (когато се посещават такива);
– такса участие от 10 лв.

Участниците получават:
– транспорт в рамките на работния лагер до и от базата за настаняване в село Нисово
– изхранване по време на целия лагер (3 закуски, 3 обяда и 3 вечери)
– цялата необходима екипировка по време на работата
– оказване на здравна помощ при необходимост
– застраховка злополука
– сувенир за спомен от ПП ”Русенски лом”

Работата ще е физическа. Като цяло предвиждаме да се работи около 6-7 часа на ден. Останалото време е за разходки, забавление и образователни мероприятия. От съображения за сигурност ще се приемат заявки за участие само от лица навършили 18 години. Заявки за участие можете да изпращате на Михаил Михов, mihail.r.mihov@gmail.com, като в тях посочвате трите си имена, дата на раждане, кога и как ще пристигнете. Основен сборен пункт е ж.п. гарата на Русе в 14.00 часа на 24 април. Пишете дали имате специални здравни изисквания, дали сте вегетарианец, алергичен към нещо и изобщо каквито особености сметнете за необходими. След достигане на бройката от 20 участника за целия лагер, записванията се прекратяват.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.