С Байк и Рън за Чепън започват Зелени дни

0
 

Сподели

Shares

С Байк и Рън за Чепън започват Зелени дни

12 дни преди официалното откриване на петия фестивал за отговорен начин на живот „Зелени дни, 2014“, Община Драгоман, магазини Стената, БААТ и партньори организират за трета поредна година състезанието по планинско колоездене „Байк за Чепън“.

„Байк за Чепън“ не е просто вело състезание, а среща на активните хора със зелено прогресивно мислене, любители на активния спорт сред природата и приятели на планината.

Новото състезание тази година е Бягане (Рън) за Чепън. Байк и Рън за Чепън са първите анонсиращи събития от календара на Зелени дни, 2014. Същинските събития на фестивала – изложение ще се случват от 8 до 11 май, предимно пред Паметника на Съветската армия в София.

Датата на двете състезания е 27 април (неделя) – удобно време да посетите Чепън планина – малко известно, но доста магнетично и близко до София място.

Мястото на срещата е гр. Драгоман, площада пред Общината, а началният час за записване е 8:30 ч. сутринта.

Старт:
Байк за Чепън – 10:00 ч.
Бягане за Чепън – 10:15 ч.

Паралелно със състезанията са предвидени:
– Разходки с гид по два живописни маршрута – по дървените пътеки на Драгоманското блато и изкачване на връх Петров кръст (1206 м)
– Презентации и прожекции на еко тематика в Центъра за влажните зони в Драгоман
– За малките ездачи, Compass Bikes са подготвили играта „Колелото ти!“ – опознавателна игра за частите на колелото. За най-добрите познавачи на колелата са предвидени награди.

Байк за Чепън 2014

БАЙК ЗА ЧЕПЪН
В третото годишно състезание по планинско колоездене ще се включат над 100 души, сред които 16 жени. Трасето най-вероятно ще бъде предизвикателство за много от състезателите, особено предвид дъждовното време в дните преди състезанието.

Тази година за велосъстезанието ще има възможност да наемат планински велосипеди, осигурени от Compass Bikes.

Категории:
– Първа старша категория – 42 км, +/-1200 м денивелация, изминаване на цялото трасе във формата на осморка
– Втора старша категория – 21.3 км, +/-660 м денивелация, изминаване на половината трасе – лявата част на осморката с начало и край – гр. Драгоман
– Детско състезание около площада пред Общината, организирано от Адвентура и съобразено с нивото на децата

Бягане за Чепън 2014

БЯГАНЕ ЗА ЧЕПЪН
Най-новото предизвикателство в планинското бягане. Състезанието ще премине по интересно и технично трасе – същото като на втората категория при колелата. За разлика от колоезденето, бягането не е разделено по полов признак – мъже и жени стартират заедно, за да пробягат 21 км и да спечелят награди.

Организираното бягане по този маршрут е предизвикателство, защото ще се случи за първи път – никой от участниците няма да познава терена като състезател. 21 километра трасе за планинско бягане в хубавата Чепън планина, до Драгоманското блато. Организаторите канят всички любители на планината и бягането да бъдат сред първите, пробягали този маршрут.

За двете състезания – Байк и Рън за Чепън е осигурен награден фонд от над 3000 лв, от Scott Bulgaria, Inov-8 Bulgaria & CRAFT Bulgaria, магазини Стената, Камофлаж и партньори.

При предварително записване таксата за участие и в двете състезания е 10 лв. Таксата за регистрация на място е 15 лв.

Записване за участие.
За най-малките байкъри в Детското състезание участието е безплатно.

Повече информация за: Зелени дни и Байк за Чепън.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.