360° Съвети: Съхранение на топли и студени храни

0
 

Сподели

Shares

Когато повечето хора чуят „термос“, те си представят изолирани бутилки за течности, в каквито носят горещо кафе и чай или студена вода, за да запазят температурата им. Това са наистина много полезни продукти, но „термос“ може да значи още много неща и да има много други приложения. Например, термосите за съхранение на храна са нещо изключително полезно както в планината, така и в града и на път.

Thermos

Съдовете за храна на едноименната марка Thermos могат да намерят много приложения. В планината в тях можете да съхранявате топла храната си и по този начин да няма нужда да търсите как да я сготвяте или стопляте някъде. Освен това, вакуумните съдове Thermos се затварят сигурно и ако ги използвате правилно, няма риск храната да се изсипе в раницата. Термосите са полезни и в града. С тях можете да занесете топлия си домашен обяд в офиса, можете да опаковате храната на детето за училище. В тези специални съдове храната остава свежа с часове.

Thermos

Приложенията за студени храни и напитки също са много. Тъй като вакуумните съдовете Thermos могат да запазят съдържанието си охладено в продължение на до 24 часа, те са изключително удобни когато искаме да вземем със себе си храна, която трябва да остане студена. Храната в тях остава охладена без дори да се образува конденз от вътрешната страна на съда. Това означава, че всяка храна, която има вкъщи или в магазина и е студена, може да остане такава в продължение на няколко часа. Дали ще е сладолед, студен таратор или коктейл с лед, изборът е голям.

Още по темата: Как да поддържаме телесната температура в планината и по време на спорт

Освен, че запазват температурата на храните и напитките, термосите имат и други предимства. Те се затварят добре и не рискувате нещо да се разсипе. Термосите са компактни и лесни за пренасяне. С тях нямате нужда от допълнителни съдове – можете да пиете от капачката на бутилката и да ядете директно от съда за храна. Продуктите Thermos са лесни за поддържане – мият се и съхнат лесно. Друго предимство при тях е разнообразието – марката е световен лидер и се предлагат много разновидности за всякакви нужди и вкусове.

Повече за термосите можете да научите от тук.

Thermos

Thermos:
Компанията Thermos, дала името на познатите ни термоси, е създадена преди повече от век – през 1904 г. В момента тя е най-големият световен производител на изолирани съдове за храни и напитки, комплекти и други иновативни продукти.
Tермосът е изобретен през 1892 г. от шотландски учен от Оксфордския университет и за първи път произведен с търговска цел през 1904 г. от двама братя германски стъклари. Те нарекли продукта „Термос“, което идва от гръцката дума „therme“ – „топлина“. Името по-късно се превръща в запазена марка, а терминът „термос“ става нарицателно. Tехнологията е продадена на американската компания Thermos, която се развива през годините и става известна с иновативните технологии и трайното подобряване на материалите, използвани за създаване на продукта.


Продуктите на Thermos можете да намерите в онлайн магазина на единствения им вносител за страната – Gorgona.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.