Почистване на българското Черноморие

0


Дата на събитието: 12.04.2014

Сподели

Shares

Surfrider Foundation Sofia

За четвърта поредна година Surfrider Foundation Sofia с подкрепата на доброволци ще почиства плажове по Черноморието на 12 и 13 април. Акцията включва почистване на плажа до Поморийско езерото на 12 април и плаж Паша Дере до Варна на 13 април. Почистванията, инициирани от българското представителство на организацията Surfrider Foundation Europe, са част от общо над 860 събития, които стартираха в края на месец март в различни точки на света и ще продължат до края на годината. България отново се присъединява към над 40 държави, подкрепящи проекта Ocean Initiatives, който вече за 19-та година цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове.

Surfrider Foundation Sofia

Тази година Surfrider Foundation Europe поставя акцент в кампанията си на изхвърлянето на боклук, където и да било на сушата, който в края на краищата попада във водните басейни, по бреговете и плажовете ни и като резултат влиза в хранителната верига на всички обитатели на морската среда, а косвено и в тази на човека.

Организаторите на инициативата призовават всеки, който обича и цени морето, природата и плажовете, да се включи в акциите на 12 и 13 април.

Surfrider Foundation Sofia

От първото почистване през 1995 г. досега, глобалната кампания Ocean Initiatives се превръща в наистина забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации. Само през 2013 година в Ocean Initiatives са се включили над 50 000 участници от 44 държави, като общо са организирани повече от 1200 отделни акции. В България инициативата беше отразена с почистването на общо пет плажа, сред които плажът при устието на р. Велека, к-г Делфин, Паша дере, плаж Почивка (Варна) и Аспарухово.

Surfrider Foundation Sofia

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.