Безплатните туристически обиколки “София Грийн Тур” продължават

0
 

Сподели

Shares

София Грийн Тур

“София Грийн Тур” откри новия сезон за свежи и безплатни туристически обиколки в столицата. Проектът е на фондация Фактор и ползва доброволческия модел, за да предостави на български и чуждестранни гости на столицата запомнящо се туристическо преживяване.

Всички гидове са доброволци, които помагат на инициативата в свободното си време. Работи се на принципа „просто ела“ – всеки ден водач-доброволец чака с табелката на “София Грийн Тур” пред отправната точка – Народен театър „Иван Вазов“. Всеки желаещ може да се включи в тура без да заплаща нищо, като доволните гости често оставят дарения за касата на Фондацията.

София Грийн Тур

Дългосрочната цел на „София Грийн Тур“ е да изгради благоприятен имидж на София на значима туристическа дестинация, като спомогне за опознаването на природното, историческото и културното наследство на столицата от български и чуждестранни гости.

София Грийн Тур

Провеждат се 3 вида турове:

1. Всекидневна велосипедна обиколка на зелените пространства на Борисова градина, Ловен и Южен парк и центъра на София с продължителност около 3 часа.
– от април до ноември – веднъж дневно, от 11:00 часа.
Обиколката има за цел да запознае гостите с основните исторически и културни факти за града, да се разгледат всички важни паметници, както и най-красивите паркове – всичко това карайки велосипед. Турът е подходящ както за чужденци, така и за българи, които винаги откриват нещо ново и интересно за София.

2. Всекидневна велосипедна обиколка на центъра на София с продължителност около 2 часа.
– от 1 април до 1 ноември – веднъж дневно, от 17:00 часа.
Обиколката има за цел да запознае гостите с основните исторически и културни факти за града, да се разгледат всички важни паметници в центъра на града.

3. Всекидневна пешеходна разходка в планината – от Боянската църква, през Боянския водопад и Боянското езеро с продължителност 4-5 часа.
– от април до ноември, веднъж дневно, от 11:00 часа
Разходката е предназначена за любителите на планината – те научават историята на един от най-древните културни паметници в България, а също факти за природен парк Витоша (растителни и животински видoве), любуват се на прекрасния Боянски водопад и имат шанса да видят София от птичи поглед.

София Грийн Тур

За повече информация: sofiagreentour@gmail.com и sofiagreentour.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.