Книгата „Родопи – в търсене на корените”

0
 

Сподели

Shares

Планината крие своите тайни в легенди и митове, в човешки истории и съдби. Родопите са любимо място за туризъм, но и планински регион със своите предизвикателства. Всички забъркани в новата книга-пътеводител „Родопи – в търсене на корените”, начело с авторите Гавраил Гавраилов и Александър Караджов, са тясно обвързани с планината и този вълнуващ проект, целящ да направи всички нас съпричастни и да улесни броденията ни из родопските дебри.

Книгата „Родопи – в търсене на корените”

Книгата проследява основните пътища в планината от гледна точка на историята, темите и символите в местния начин на живот, както и възможностите за бъдещето. Акцентира се върху характерните ценности на родопчани – гостоприемството, религиозната толерантност и уникалните местни обичаи. Цялостното представяне е събрано в 23 теми, и включва екстремните приключения в дивата природа, възможностите за туризъм през различните сезони, какво може да се прави отвъд границата, в гръцката част на планината.

Книгата „Родопи – в търсене на корените”

Има и съвети как да обиколим планината в римски сандали по старите трасета, като видим много от тракийските светилища и средновековните крепости. Силен момент са трите лични истории в края на книгата, които подкрепят отворения конкурс за фотопис на тема „Звуците на чановете – носталгия по бъдещето”.

Книгата „Родопи – в търсене на корените”

И още – много полезна информация за новите туристически атракции, обекти за настаняване и насоки как да прекараме пълноценно времето си. Накрая има и кратък родопско-български речник. Всичко това подкрепено с великолепни авторски фотографии. Книгата излиза на три езика – български, руски и английски. Издава я Меркурий Комерс 97.

Книгата „Родопи – в търсене на корените”

Може да купите вашата книга в големите вериги книжарници в страната или да я поръчате на сайта bgkniga.bg (с вариант и като e-book).

Представяния на “Родопи – в търсене на корените” през април:
8.04, 17,30 ч. – арт салон на радио “Варна”
14.04, 17,30 ч. – арт салон на радио “Стара загора”
15.04, 19.00 ч. – “Клуб на пътешественика”, София, ул “Виктор Юго” 5
16.04, 19.00 ч. – “Vino Culture”, Пловдив, ул. “Отец Паисий” 5
24.04, 18.30 ч. – кафе-библиотека, Русе, ул. “Добруджа” 4

Книгата „Родопи – в търсене на корените”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.