Reflip – женските рафтинг фурии

1
 

Сподели

Shares

Името им е Reflip (рефлип) – или да обърнеш лодката, когато се е катурнала по бързеите.

Reflip

Женският рафтинг отбор Reflip е създаден сравнително скоро – през 2012, но се развива много бързо и вече жъне успехи. Момичетата имат много добри постижения в първия си сезон – Евро Купа: Сърбия, Ниш и Върбас в Босна; шампионата в Чехия и Националното състезания в България. 2013 донесе на момичетата второ място в Сърбия, трето в Босна и още едно второ на родна почва.

Най-силната и предпочитана дисциплина на момичетата от Reflip е слаломът – вратички, наредени по и обратно на течението (най-техничната дисциплина). Всеки членове на клуба се занимават и с други спортове – капоейра, спелеология, плуване, каяк, катерене, колела, ски и сноуборд. Повече за женските рафтинг фурии от Reflip разказа Цвети Велчева:

Отборът
Наш треньор е Иван Топалов.
Левият борд по ред е Марина Найденова, Мария Райчева и Цветелина Велчева.
Десен борд – Йорданка Богданова, Кристина Попова, Божана Дудева.
Страхотните ни резерви за сезона са Маргарита Паунова, Ели Савова и Росица Чамбурова – бивш капитан и настояща мама.

Ние сме отдадени на отбора, но всяка от нас има своя професия и образование. В нашето речно семейство ще намерите технолог и дизайнер на мебели, телевизионен оператор, логопед, покер специалист, оптик, художник- аниматор, както и ценител и дизайнер на изящни изкуства. Сред най-странните ни сертификати има капитан на кораб, инструктор по водно спасяване, педагог и филолог.

Reflip

Дивите реки
Една от най-дивите реки, в които сме влизали е Босненската Върбас. Всички си спомняме как първия ден, в който влезнахме за тренировка, реката беше толкова пълна и бърза, че нито една не можеше да реагира. Нощният слалом беше преместен за другият ден заради твърде високото ниво на реката. Беше просто невероятно! Другата удивително-страховита река, която сме виждали беше в Чехия.

Reflip

Подготовката
След миналия сезон решихме, че искаме да покорим по-буйни реки, да стигнем по-добри позиции в евро класирането и от тогава не сме спирали да тренираме. Имаме си график – уикенда ще ни намерите на Кресненското дефиле на Струма, където е базата ни, а през седмицата можете да ни гледате как гребем на Панчарево.

Reflip

Локациите
Пътуваме до различни локации, за да натрупаме повече опит – след края на сезон 2013 направихме трип до река Тара в Черна гора. Част от отбора отиде на каяк пътешествие около острови в Гърция с приятелите ни от IztreshTeam. Някои от момичетата стигнаха до Норвегия, река Товдал.

Reflip

Другите спортове
Освен гребане, ние поддържаме форма с фитнес и всички останали спортове, които практикуваме успоредно с рафтинга. Стигнахме до заключението, че комбинацията от капоейра, катерене и рафтинг е правилната за шампиони.

Reflip

Амбициите
Тъй като се готвим доста здраво, се надяваме на силен сезон. Имаме сериозни намерения за по-мащабни и по-трудни състезания. Правим планове за повече пътувание до различни реки и запознанства с други отбори по света. Нашата главна цел тази година е Световното първенство в Бразилия. Въпреки, че сме малък и нов отбор, ние имаме големи мечти и се трудим здраво!

Благодарностите
В момента сме в процес на търсене на спонсори, но не забравяме огромния съпорт и търпение, които са ни оказали всички в клуба. Мъжкият отбор, собствениците – Веско и Бочи, другите членове, но най-вече треньорът ни – Иван. Той е сред най-търпеливите хора, положи огромни усилия, научи ни на много и продължава да го прави. Ние сме много благодарни на всички и ги обичаме.

Reflip

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.