Олимпийският шампион по сноуборд IPod

0
 

Сподели

Shares

Юрий Юрьевич Подладчиков, известен още като IPod, е олимпийски шампион по халфпайп сноуборд от Сочи 2014. Руският сноубордист е роден през 1988 г. и се състезава от 2010 г. насам.

IPod

Подладчиков е роден в Русия, но израснал в Давос, Швейцария. Освен златния медал от Сочи, IPod има още много сноуборд успехи – халфпайп шампион на Световното първенство през 2008 година, победител в Zurich Sports Award Team през 2008 г., сребърен медалист на 14-тите X Games на Monster Energy през 2010 година, златен медал от Световното първенство по сноуборд на FIS.

IPod

По време на Winter X Games Europe през 2010 г., IPod успешно се приземи след Double McTwist 1260. Това перфектно изпълнение го постави на първо място с резултат от 98 точки, което е второто най-добро постижение в историята на зимните X Games досега. Подладчиков е единственият човек в света, освен Шон Уайт, Бен Стюарт и Маркус Малин, който е разтоварил двойна McTwist 1260.

Изчаквайки няколко месеца, за да се успокоят нещата около първото място от Олимпиадата в Сочи, Юри “I Pod” Подладчиков избра легендарния Arctic Challenge в Норвегия, за да се завърне на пистите.

Това събитие е известно с това, че движи сноуборда напред. С креативните си пайп линии и дълги джем сесии, всичко се свежда до това да преминеш трасето по най-уникален начин.

Юри е известен с огромните си спинове и създаването на #YOLO флипа, но този път той изненада феновете с някои нови трикове и стилни грабове, нареждайки се на второ място в крайното класиране – зад Дани Дейвис.

В момента IPod е в страхотна форма и тази година очакваме да видим още много от него.

IPod

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.