Бейсджъмпъри, скочили от One World Trade Center, бяха арестувани

0
 

Сподели

Shares

Като „противозаконен акт, показващ неуважение и излагащ на опасност“ беше заклеймен BASE скок от One World Trade Center в Ню Йорк.

One World Trade Center

Според щатските власти скокът с парашут от сградата, построена след атентата на 11 септември 2001 г., е „посегателство срещу духа на уважение и почит към това място“. Това, както и забраната за подобни скокове в САЩ, е причината трима бейсджъмпъри да бъдат арестувани тази седмица. Те изпълниха и заснеха скоковете си миналата есен на 30 септември. Тримата ентусиасти са имали достъп до покрива на сградата, тъй като един от тях е участвал в строителството на One World Trade Center.

One World Trade Center

Щатските власи определиха проявата още като „беззаконен, егоистичен акт, който застрашава обществеността“.

Тримата бейсджъмпъри, заедно с четвърти човек – обявен за техен съучастник, бяха изправени пред съда с тежки обвинения, включително такива за углавно престъпление и кражба.

„Тези арести трябва да изпратят съобщение до всички, които имат намерения за злоупотреби по подобен начин“, заяви полицейски комисар от Ню Йорк. „Екстремната тръпка не дава имунитет срещу подобни престъпления“, добави той.

Видео от BASE скока:

Според задържаните бейсджъмпъри обаче в постъпката им няма нищо противозаконно – не са застрашили никого и не са осквернили паметта на загиналите от атентата на 11 септември. Според един от скочилите от сградата – Andrew Rossig, изживяването от скока и свободното падане е било изключително вълнуващо. Той посочва също, че всичко е било много добре планирано и безопасно. Скокът бил изпълнен в 3 през нощта когато движението е най-малко. „Този скок ни даде изцяло нова гледна точка“, каза Andrew Rossig след ареста.

One World Trade Center

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.