Орландо Дюк направи 35-метров скок от дърво в Амазонка

0
 

Сподели

Shares

Шампионът по височинни скокове и атлет от сериите Red Bull Cliff Diving Орландо Дюк направи нещо уникално! Той намери нова сцена за зрелищния спорт като го пренесе на ново място – сред джунглата.

Орландо Дюк
Снимка: globoesporte.globo.com
Орландо Дюк
Снимка: wradio.com.co

Орландо се покатери по огромно дърво в амазонската джунгла и скочи в реката от височина 35 метра. Дюк използва въжена стълба, за да се изкачи до върха на каучуково дърво, което се смята за най-представителното дърво в гората на Амазония.

Орландо Дюк
Снимка: wradio

Скокът е изключително опасен, не само заради трудното изкачване по дървото, но и поради много други фактори. Ако на повърхността на реката например е имало дори една дребна рибка, при влизането си във водата Дюк е можел да бъде сериозно наранен.

След скока Орландо Дюк каза: „Вероятно никой не е скачал от тук досега и това прави преживяването ми още по-изключително!“

Орландо Дюк
Снимка: eltiempo

Освен с височинни скокове, Орландо Дюк се занимава и с мотори, футбол и бейсджъмп. Неговото голямо призвание обаче са скоковете във вода. Във височинните скокове той има спечелени 11 световни титли, сред които шест Световни купи, три шампионски титли от World Champions WHDF, победи в Barcelona FINA World Championships и Red Bull Cliff Diving. В момента колумбиецът живее в Хавай и се готви за следвашите серии от Red Bull Cliff Diving.

Орландо Дюк
Снимка: Ред Бул

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.