Мини-печка BioLite – огън и зарядно за телефон

0
 

Сподели

Shares

Специалната технология на мини-печката за къмпинг BioLite дава истински огън и зарядно за телефон в едно.

BioLite

BioLite

Революционна технология, която превръща отделяната от печката топлина в електричество, е вече достъпна на българския пазар. Малките мобилни печки BioLite, разработени от едноименната американска компания, са модерен енергиен продукт. Те позволяват едновременно готвене на дърва и зареждане на малки електронни джаджи на открито сред природата, без нужда от контакт.

BioLite

Уредите на BioLite използват собствена термоелектрическа технология. Те превръщат топлината в електричество, което захранва вентилатор. Той прави огъня максимално ефективен откъм отделяне на потенциална енергия. При стандартния открит огън се губи тъкмо тази енергия, която може да се използва за различни цели. Той генерира и токсичен дим поради непълното изгаряне. При печките BioLite вентилаторът насочва въздуха към огъня и значително подобрява горенето. Излишното електричество е насочено към USB вход за захранване на малки електронни джаджи като мобилен телефон или LED светлина.

BioLite

BioLite печките са лесен за използване и природосъбразен продукт. Те правят готвенето с дървесина чисто, безопасно и толкова лесно, колкото и с горивата на нефтена основа. Няма нужда да се носи или купува горивото за тях – вършат работа само няколко дървесни корички или тънки съчки, които могат да се намерят навсякъде сред природата. Няма опасност от пожар, за разлика от открития огън, но приятното пукане на съчките и гледката на пламъка са запазени.

Параметри на BioLite Camp Stove:
Височина: 20 см
Ширина: 12 см
Гориво: шишарки, дървесина, кори
Сила на огъня: 3.4 kW (LO), 5.5 kW (HI) – на върха на пламъка
Сила на USB устройството: постоянно: 2W @5V, най-силно 4W @5V
Съвместими устройства: повечето устройства, зареждащи се през USB вход, включително смартфони
Време за зареждане: За iPhone 4S (2G) – 20 минути зареждане осигуряват 60 минути време за разговор. Времето за зареждане зависи от устройството и от силата на огъня.
Време за завиране: 4,5 минути са нужни, за да заври 1 литър вода. Времето зависи от силата на огъня.
Комплектът включва: Biolite печка, торбичка за комплекта, инструкции за работа, USB кабел.

BioLite

Печката препоръчително се комбинира със специалния малък грил BioLite Gryll и многофункционалния лек съд за готвене и варене Kettle Pot. Той побира в себе си цялата печка, което прави пренасянето на двата уреда заедно изключително лесно и спестява ценно място в багажа.

Повече за мини-печката BioLite можете да научите от тук.

BioLite

Уредите на BioLite са модерни, природосъобразни и лесни за употреба. Можете да ги намерите в магазин XCoSports на xcosports.com или в София на бул. Черни Връх 90.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.