Фотоконкурс „С колело по пътищата на България“

0


Дата на събитието: 28.04.2014

Сподели

Shares

С колело по пътищата на България

В рамките на Зелени дни 2014 БААТ организира интересен фотоконкурс. Неговата тема е „С колело по пътищата на България“.

Целта на конкурса е да покаже места от страната, които могат да се посетят с велосипед. С изложбата на снимките от конкурса ще бъдат дадени идеи за нови прекрасни места за каране на колело. Целта на конкурса не е да покаже непристъпни места, където някой героически се е добрал с колелото си, нито да демонстрира способности за спускане по стръмни терени. Идеята му е да се популяризира колелото като средство за туризъм без вредни емисии, което е достъпно за максимален кръг хора.

С колело по пътищата на България

Изисквания към снимките:

Търсят се снимки от места, където може да се стигне с колело, по трасе от средно ниво на трудност. Предимство ще имат снимки, които са направени по време на пътувания, където е комбиниран велотранспорт с обществен транспорт, т.е. не е използван личен автомобил.

Снимките трябва да носят художествена стойност, но тя няма да бъде решаващ фактор при избора на фотосите за изложбата. Снимките трябва да показват българската природа, села и хора. Не е задължително снимките да са пейзажни, но е необходимо да будят интерес за посещение. Описанието на снимката трябва да съдържа информация за мястото, където е направена снимката, маршрута (поне началната и крайната точка за деня) и транспортното средство до/от началната/крайната точка. Не е задължително на снимката да се виждат велосипеди(сти), но е препоръчително, а за наградените снимки ще се изискват допълнителни снимки за доказателство, че пътуването е на колела.

Технически изисквания:

Кадрите трябва да бъдат с не по-малка резолюция от 2000 пиксела по-дългата страна във формат: jpg. Изпращайте снимките на адреса за електронна поща посочен в заявката за участие, не по-късно от 28 април 2014 г.

Награди:

Наградите за победителите ще бъдат:
първа награда – велосипедна раница
втора награда – дисаги за велосипед
трета награда – велосипедна каска.

Заявка за участие.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.