Зелени дни през месец май

0


Дата на събитието: 10.05.2014

Сподели

Shares

Зелени дни

През месец май ще се проведе за пети пореден път фестивалът Зелени дни. Той отново ще бъде в центъра на София – пред Паметника на Съветската армия, а част от събитията ще бъдат посветени на зеления начин на живот и пътуване и превръщането на градовете в дестинация за зелен туризъм.

Зелени дни
10-14 май 2014
Пред Паметника на Съветската армия, София

Зелени дни си поставя за задача да представи промяната в бизнес модела и нагласите към отговорна консумация като кауза. Обръщайки се към една ориентирана към зеленото качество аудитория, фестивалът се стреми и да разшири нейния обхват, защото, както казват организаторите, „зеленият” начин на живот трябва да бъде не мода или алтернатива, а фундамент на нашето ежедневие.

Организатор на Зелени дни е Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).

Събитието е насочено, не само към обществото, но и към фирми и организации, които се стремят към екологична и социална промяна, търсят нови и по-отговорни бизнес-възможности и създават нови стойности. Зелени дни особено много залага на представянето на устойчивите и отговорни начини на пътуване, защото екологично и социално отговорният туризъм е тема, която в момента вълнува целия свят.

Зелени дни 2014 ще включва:
– Международна конференция
– Лекции на екологична тематика
– Интерактивна програма, която ще включва творчески ателиета за деца и възрастни с екологична насоченост, вело-приключения и още много други игри и изненади
– Фотоконкурс на тема „С колело по пътищата на България“ – http://zelenidni.com/фотоконкурс/
– Изложение на открито, което ще представи много продукти за едно по-здравословно и отговорно ежедневие

Повече информация за Зелени дни можете да намерите на zelenidni.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.