Invisible Strings – невидимите нишки на Вселената

0
 

Сподели

Shares

Момчетата от Never Know Productions, които са ни познати с българския сноуборд филм Rise Up, излязъл през ноември 2013, вече са тук с последния си проект. Invisible Strings е документален филм за невидимите нишки, които свързват всички живи същества във Вселената.

Филмът е заснет главно в Индия, Непал и Шри Ланка, но също така ще има и много интересни кадри от България. Ще видите кадри от едни от най-труднодостъпните места на нашата планета. Създателите на филма са имали възможността да вземат лични интервюта с хора като Далай Лама, Дийпак Чопра, Шри Шри Рави Шанкар и други.

Strings

Новият документален филм на Never Know Productions – Invisible Strings участва в американската платформа kickstarter. Ако и вие сте очаровани от историята на този филм и неговия трейлър, сега можете да подкрепите него и създателите му като гласувате в kickstarter. Гласувания се приемат до 10:46 AM EET на 25-ти март 2014.

Работата над Invisible Strings е отнела на екипа на Never Know Productions три години досега. Филмът започва като едно обикновено пътуване и постепенно се превръща в приключение, променящо живота.

Never Know Productions: „Отидохме в Индия с идеята да намерим нови приятели, да изследваме чуждата култура и да се учим. Нашите намерения бяха да интервюираме няколко човека за живота им и се надявахме да научим повече за това, което ни прави различни един от друг. И така, веднъж започнали да снимаме, се оказа, че ние не сме чак толкова различни. В действителност всички ние много си приличаме.“

По този начин се ражда идеята за невидимите нишки Invisible Strings. Документалният филм изследва тънката линия между религия и общество. Кое е нещото, което ни прави това, което сме днес? Кое е нещото, което ни обединява? Какво създава разделението между нас? Invisible Strings е документален филм за хората, за нас, за вас.

Never Know Productions: „Надяваме се, че този документален филм ще покаже на всички, че няма значение какъв е цветът на кожата ви, каква религия изповядвате, какъв език говорите. Всичко, което има значение е, че ние сме част от този свят и чрез единство можем да постигнем неща, които никога не сме мечтали.“

Създателите на филма останали в Индия в продължение на един месец и снимали толкова, колкото могли. От претъпканите улици на Мумбай до известните храмове на Бодая, от джунглите на Западна Бенгалия към духовната столица на Индия Варанаси. За филма си те успяват да получат няколко невероятни интервюта, включително едно от Далай Лама. И все пак, след като започват пост-продукцията стана ясно, че това, което имат, не е достатъчно, за да представи визията им в нейната цялост… тогава те решават да се върнат.

Успяват да намерят финансиране и отиват в Шри Ланка и Непал. Пътуват от джунглите на Непал до някои от най-високите места на Земята.

Филмът обаче все още не е завършен. За да финализират проекта си Never Know Productions участват в платформата kickstarter, чрез която могат да спечелят 20,000 долара, с които да завършат филма и да го споделя с нас и на целия свят.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.