Враца домакин на катерачното турне Petzl rocktrip

0


Дата на събитието: 20.09.2014

Сподели

Shares

Община Враца съобщи новината – на скалите до града ще се проведе международният алпийски събор Petzl rocktrip. Катерачите ще се съберат около Вратцата между 20 и 25 септември тази година.

Petzl rocktrip

Очаква се за голямото събитие да пристигнат между 300 и 1000 алпинисти от целия свят, като сред тях ще има и световно известни катерачи.

От ПП „Врачански Балкан” съобщиха също, че: „Съборът ще има и съпътстваща програма, която ще включва дискусии и прожекции на филми. Три световни телевизии ще излъчват в реално време събитието. Ще бъдат направени пет филма, от които два за Враца”.

Вчера в София беше представен гидовник за катерачните маршрути на Враца. Книгата е богато илюстрирана и обхваща всички алпийски и спортни катерачни сектори с над 500 маршрута. Повече за гидовника можете да научите от тук.

Отвесните скали на Вратцата са най-високите на Балканския полуостров – над 400 метра. Делят се на Централна стена, Източен и Згориградски масив. По тях са трасирани стотици алпийски маршрута с различна категория на трудност, някои от които са емблематични за българския алпинизъм – Огледалата, Втори конгрес, Винкела, Кучешки зъб и др.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.