Гугъл търси доброволци от България за новия си проект Street View Trekker

8
 

Сподели

Shares

Street View Trekker

Екипът, който стои зад Google Street View, готви следващия си голям проект, в който ще въвлече много съмишленици. Целта на Гугъл е да направи максимално подробни карти с изгледи, които да включват и места от дивата природа по цял свят. За да успее в начинанието си, наречено Google Street View Trekker Projects, обаче Гугъл ще има нужда от помощници. Те ще бъдат селектирани и след това оборудвани. Оборудването включва т.нар тракери – техника за измерване и заснемане, които се монтират върху превозните средства и специални раници за хората, които ще изберат да заснемат трудно достъпните места сред природата.

Ако сте представител на организация като например туристическо сдружение, организация с нестопанска цел (НПО), правителствена агенция, университет или изследователска група, можете да се включите в Google Street View Trekker и да заснемете ваши любими места или такива, които винаги сте искали да посетите. Така ще можете да помогнете за развитието на полезни приложения на Google Maps.

Street View Trekker

За да се включите в интересната мисия – сътрудник на Google Street View Trekker, трябва да се регистрирате онлайн като попълните формуляра на Гугъл ето от тук.

В момента процедурата по кандидатстване е отворена за ограничен брой държави (общо 35), една от които е България. Това добър повод да се задействате и включите в тази инициатива, с която ще можете да опознаете интересни пейзажи.

Първият „тракер“ на Гугъл – Rob Pacheco, вече се справи със задачата си. Той стартира през август 2013 от Хавай, заснемайки дивите гори, потоци от лава, кратери и какво ли още не на островите. Изображенията, които е предоставил той ще могат да бъдат видeни съвсем скоро. Те са събрани след над 70 километра, изминати по 26 пътеки.

google-street-view-trekker-grand-canyon

Дори и да не ви изберат за Гугъл „тракер“, пак има как да се включите. Photo Sphere е новата функция на Google Maps, която позволява на потребителите да качват снимки за местоположението си и така да създават свои собствени панорами на принципа на Street View.

Сподели

Shares

8 КОМЕНТАРИ

  1. Ние от гугъл завиждаме на фейсбук и искаме да шпионираме безплатно хората.
    Както вече виждате няма спасение от нас. Станете магаре и носете тази камера навсякъде с вас, за да трупаме милиарди на ваш гръб.

    *Това е неплатен стаж като магаре.
    *Снимките направени от вас ще бъдат използвани за сриването на икономики по цял свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.