Европейски снежен гей фестивал в Алпите

0


Дата на събитието: 22.03.2014

Сподели

Shares

Европейски снежен гей фестивал „European Snow Pride“ ще се проведе между 22 и 29 март. Той ще събере на едно място много хомосексуални мъже, сняг, музика и зимни спортове, с които те да се забавляват.

European Snow Pride

Мястото за провеждане на феста, разбира се, е в Алпите, Френските Алпи. Организаторите са избрали курорта Тигнес, тъй като той е известен с либералното си, приятелско отношение към нежните един към друг мъже.

European Snow Pride

Тигнес набра популярност през 1992 г. когато беше домакин на фрийстайл ски събитията, част от Зимните олимпийски игри. Той е разположен на 2100 метра надморска височина, с което се подрежда сред най-високопланинските курорти в Алпите. Към него спадат на 300 км писти, като кулминацията е глетчерът de la Grande Motte на 3450 метра.

European Snow Pride

Това ще бъде второ издание на „European Snow Pride“ след изключително успешната премиера миналата година, с която фестът се утвърди като най-силното зимно, гей събитие в Европа. Гости на фестивала за гейове от цял свят, основно от Европа и Щатите.

European Snow Pride

В програмата на „European Snow Pride“ са включени богата гама събития, включително състезания по ски, сноуборд и шейни с кучета, концерти, DJ партита, кабарета, преходи със снегоходки и други.

Тази година фестивалът е с кауза – той се провежда в подкрепа на гей браковете във Франция. По този повод организаторите приканват влюбени гей семейства и да се включат в празненствата, демонстрирайки свободата си. Сред звездите в програмата са Винсент и Бруно, които преди малко повече от година станаха първата сключила брак гей двойка във Франция.

European Snow Pride

Желаещите ще могат да подпишат харта срещу хомофобската дискриминация в зимните спортове, която също ще бъде подкрепена от фестивала. Причината за създаването ѝ са оплакванията на много гей скиори и бордисти, че биват отритнати от общността заради различието си.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.