Първите в България курсове за тандемни пилоти на парапланер и асистент инструктори

0


Дата на събитието: 19.04.2014

Сподели

Shares

Лети независим

„Лети независим” организира първите за България професионални курсове по парапланеризъм за тандемни пилоти, за тандемни пилоти с хора с увреждания и за асистент инструктори.

Курсовете ще се проведат през периодите април – май 2014 г., септември – октомври 2014 г. и септември – октомври 2015 г. Инструктори ще бъдат Матю Абрард и Сабрина Тиелен, които са водещи експерти – майстор инструктори от APPI.

Проектът „Лети повече” на клуб „Лети независим” (Sky camp) дава възможност за достъпно повишаване на квалификацията на пилотите в България по системата за обучение на нашия партньор APPI (Асоциация на пилотите и инструктори по парапланеризъм) и привличането на пилоти и професионалисти от цял свят.

Лети независим

Курс за тандемни пилоти
19 – 27 април 2014 г.
Сопот

Курс за специфични тандемни полети с хора с физически увреждания
28 – 30 април 2014 г.
Сопот

Валидиращ курс за инструктори
7 – 9 май 2014 г.
Сопот

Курс за асистент инструктори
10 – 25 май 2014 г.
Сопот

Курсовете ще се провеждат на английски език. Водещ инструктор е експерт Матю Абрард, а асистент инструктор – майстор инструктор Сабрина Тиелен.

Всички, които искат да започнат професионалните курсове на „Лети повече” е необходимо да станат членове на APPI и да имат сертификат APPI advanced pilot. Изпитите за покриване на APPI сертификат ще се проведат през уикендите преди курса на 4, 5 и 11 и 12 април.

Тези, които искат да получат и професионален APPI лиценз, могат, след успешно завършения професионален курс, да преминат курс за първа помощ и SIV.

За контакти, повече информация, съдействие и записвания: „Лети повече”, info@sky-camp.com, тел.: +359 894 349 854, sky-camp.com.

Лети независим

APPI – Асоциация на пилотите и инструктори по парапланеризъм е международна организация за парапланеризъм, която предоставя система за обучение призната в целия свят. APPI свързва 103 училища и дава възможности за сътрудничество по целия свят.

В момента APPI има членове в 90 различни държави. Селекцията на APPI се базира на квалификация, години опит в летенето и изследване на места за практикуване.

Лицензът издаван от APPI сертифицира всички нива по парапланеризъм според високите стандарти на FAI (Международна федерация за въздушни спортове) и всички международни федерации по парапланеризъм.

Съобразявайки се с времето и обстоятелствата, организаторите си за запазват правото за промени в датите и програмата. Актуална информация ще бъде публикувана на сайта sky-camp.com и профила на Fly more.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.