„На живо от Космоса“ директно от Международната космическа станция

0


Дата на събитието: 14.03.2014

Сподели

Shares

На живо от Космоса

„На живо от Космоса“ на National Geographic Channel ще се излъчи директно от Международната космическа станция и Центъра за управление на полетите в Хюстън, Тексас, САЩ на 14 март от 2 часа през нощта българско време. Програмата буквално ще изстреля зрителите извън стратосферата. Екипът на „На живо от Космоса“ снима в студио за 100 милиарда долара, което се намира на повече от 400 километра над земната повърхност и се движи с 7.9 километра в секунда.

„На живо от Космоса“
14 март, 2 часа през нощта българско време
National Geographic Channel

„На живо от Космоса“ ще покаже кадри от Космическата станция и Центъра за управление, а зрителите ще могат да полетят в орбита благодарение на астронавтите Рик Мастрачио и Коичи Уаката. Космонавтът Майк Масимино (най-известен с ремонта на телескопа Хъбъл) ще предава на живо от Земята в Хюстън. Телевизионното зрелище ще бъде наблюдавано в 170 държави и по Channel 4 във Великобритания.

National Geographic буквално ще отведе зрителите на околосветско пътешествие, тъй като Международната космическа станция обикаля Земята точно за 90 минути. Зрители по цял свят ще могат да се насладят на невероятни снимки на планетата ни от залез до изгрев, от градските светлини и зелените полярни сияния до гръмотевични бури и падащи звезди. За онези, които се интересуват от излизанията в космоса, продукцията ще разкрие отблизо какво е нужно, за да се работи в този безтегловен свят. Мастрачио и Уаката ще отведат зрителите на обиколка в станцията и ще ни покажат как живеят с месеци в условия на микрогравитация. Ще научим как спят с главата надолу, как спортуват и как поддържат лична хигиена. Те ще проведат експерименти, които не са били излъчвани преди, за да демонстрират приложната стойност на науката, която се развива в носещата се лаборатория.

На живо от Космоса

Премиерата на „На живо от космоса” през март съвпада с излъчването на сериала „Космос” – съвместен проект на Fox Broadcasting Company и National Geographic Channel. Повече от 3 десетилетия след дебюта на оригиналната поредица “Космос”, впечатляващите, емблематични открития на Карл Сейгън за вселената са представени от научна перспектива. Съвременната поредица ще се отправи на ново пътуване към звездите. Първоначалните творчески сътрудници на Сейгън, сценаристът и изпълнителен продуцент Ан Друян и астрономът Стивън Сотър, обединяват усилията си със Сет Макфарлан („Семеен тип”/Family Guy; „Американски татко”/American Dad), за да създадат поредицата от 13 епизода като продължение на оригиналния сериал, спечелил награди „Еми” и „Пийбоди”. Водещ ще бъде прочутият астрофизик и писател Нийл Деграс Тайсън („Да паднеш в черна дупка”, „Космически хроники”). Сериалът ще ни покаже как сме открили законите на природата и сме засекли координатите си в пространството и времето. Той ще вдъхне живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и ще пренесе зрителите в нови светове из вселената, за да видят космоса в цялото му величие.

След повече от 50 години от първия космически полет с екипаж, „На живо от космоса” ще изстреля кабелната телевизия в орбита. „На живо от космоса” е продуциран от Arrow Media с художествен директор и изпълнителен продуцент Том Брисли и изпълнителни продуценти Ал Берман и Сали Диксън. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и ръководител отдел „Международно съдържание”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.