Подводен парк на Зеленото езеро в Австрия

1
 

Сподели

Shares

Всяка година, когато се топят снеговете от околните планини, Зеленето езеро в австрийския град Трагос се превръща в уникален подводен парк.

Парк за водолази в Австрия

През пролетта размерите на езерото, наподобяващо лагуна, стават двойни – от 2000 до 4000 квадратни метра.

Парк за водолази в Австрия

Подводният парк, на който могат да се радват гмуркачи, е снабден с всички атрибути, характерни за един обикновен наземен парк. В езерото има пейки, дръвчета, храсти, алеи, мостчета, пътеки, огради – всичките потопени под кристално чистата вода. Дълбочината, на която са потопени всички тези неща, достига до 12 метра през най-пълноводния сезон.

Парк за водолази в Австрия

Тази снимка показва подводния фотограф Марк Хенауер, който проучва парка в Зеленото езеро на Трагос. Всяка година паркът, който иначе е над повърхността, попада под придошлите води на езерото и се превръща във водолазна атракция.

Парк за водолази в Австрия

През по-голямата част от годината Зеленото езеро в Трагос е дълбоко едва около метър.

Парк за водолази в Австрия

Пейката, която обикновено се използва от разхождащите се в парка, които желаят да се насладят на зашеметяващата гледка, е потопена в леденостудена вода.

Парк за водолази в Австрия

Това дърво е част от подводния пейзаж на парка в езерото. Водата, която залива парка е от близките карстови планини.

Парк за водолази в Австрия

Водите, които заливат парка, са с температура около 7 градуса.

Парк за водолази в Австрия

Паркът попада под водите на Зеленото езеро през пролетта само за около месец всяка година.

Парк за водолази в Австрия

Подводният фотограф Марк Хенауер: „Когато бях под водата се чувствах сякаш плувам в магически свят, там е толкова красиво. Гмурках се над зелената трева, цветя, алеи, скали и дървета – там е като в приказка. Имах късмет, че слънцето проникваше през водата и можех да заснема фантастичните му лъчи в езерото. Със съпругата ми прекарахме седем дни в района, гмуркайки се по три пъти на ден. Всяка наша подводна разходка из парка траеше около час. Всички снимки, които направих са с естествена светлина, без светкавица.“

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.