„Гмуркане под полюса“ на Ехо от Банскофилмфест

0
 

Сподели

Shares

На 4, 5, 6 и 7 март в София ще можем да видим всички наградени филми от последния „Банскофилмфест“. Четиридневната филмова панорама ще бъде в Полския Институт в София.

Гмуркане под полюса

„Ехо от Банскофилмфест 2013“
4, 5, 6, 7 март 2014
Полски институт
Билети: 4 лв. на ден или 12 лв. за цялата панорама

Гмуркане под полюса

Едно от интересните заглавия от фестивала е френският филм “Гмуркане под полюса” (Deepsea under the Pole). Той е с продължителност 52 минути и показва уникални кадри, заснети с подводна камера от гмуркане в ледените води на Арктика за изследване на вдъхващата страхопочитание безмълвна вселена под леда. Тази изключителна експедиция прекарва два месеца под ледените блокове, за да изследва тяхното движение. Само притежаващ невероятно безстрашие екип може да поеме риска да се потапя под ледовете на Северния полюс. Състоящ се от изящни кадри с висока резолюция филмът разказва историята на едно човешко приключение и научна одисея. Участниците преодоляват извънредни препятствия, за да съзрат и да документират невероятни форми под леда, които са под заплахата да изчезнат в резултат на климатичните промени.

Части от филма “Гмуркане под полюса” можете да видите в този трейлър:

Прожекцията на “Гмуркане под полюса” ще бъде на 7 март, петък, между 18:30 и 19:22 ч.

Организатори на филмовата панорама „Ехо от Банскофилмфест 2013“ са Полски институт, Община Банско и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“.

Гмуркане под полюса

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.