Прозрачни планини търси доброволци

0
 

Сподели

Shares

Прозрачни планини

Доброволчеството в инициативата Прозрачни планини е преживяване, по време на което можете да научите много, да се срещнете с различни истории, да изследвате и проучвате. Всичко това с цел гражданите да имат основна роля в решаването на съдбата на планинските ни ресурси. Темите, по които Прозрачни планини работи, са управление на парковете, води, гори, онлайн и офлайн комуникации. Регионът, върху който се съсредоточила инициативата Прозрачни планини, е Югозападна България и включва териториите на и около Рила, Пирин, Западни Родопи и Витоша.

“Прозрачни планини” е инициатива за подобряване съдържанието на документи, важни за управлението на планинските ресурси, чрез участие на гражданското общество.

Във всяко направление има теренна, документална и комуникационна работа. Първо ще намерите обобщено описание на видовете работа, а след него – конкретно описание на дейностите по всяка една от темите.

Защо е важно да се включите?
– За да опазите природата
– За да изкажете гражданската си позиция
– За да се научите как

Доброволческите ангажименти се обуславят спрямо нуждите на инициативата и твоето свободно време.

Доброволците в Прозрачни планини учат заедно с природата и гражданството, опознават ги, изучават ги, случват ги.

Профил на доброволеца:
– планинар
– природолюбител, човек, обичащ да е сред природата
– има опит в работата на терен
– може да бъде и човек, изучаващ биология, екология, туризъм, горско стопанство, PR, журналистика, маркетинг, фотография, изкуство, преводи и други подобни

Прозрачни планини

За да станете доброволци в инициативата Прозрачни планини, трябва да изпратите имейл на volunteer@prozrachniplanini.org, като прикачите свое CV и кратка мотивация защо искате да сте доброволец и с какво време разполагате.

Доброволците на Прозрачни планини, освен хубава кауза, си имат и приятно помещение за срещи – Клубът на пътешественика е мястото за срещи, дискусии и лекции за опазването на реките, горите и защитените територии на инициативата.

„Прозрачни планини“ се реализира от сдружение за дива природа „БАЛКАНИ“, Сдружение „Байкария“ и Рибарско сдружение „Балканка 2009″ с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.