Ветроходна среща в Клуба на пътешественика

0


Дата на събитието: 19.02.2014

Сподели

Shares

Вятър и Вода

Клуб Вятър и Вода организира две срещи в Клуб на пътешественика, по време на които ще докаже, че ветроходството не е само в книгите.

На 19 и 20 февруари, в рамките на две срещи с еднаква програма, ще можем да научим какво се крие зад съкращението RYA, какво е УКВ, защо работата с него е важна и затова е нужен сертификат, къде/кога ще можеш да приложим уменията си или пък да изхабим една част приключенска енергия, и то в съвсем близко бъдеще.

Среща: Ветроходството не е само в книгите
Вятър и Вода
19 и 20 февруари от 20 ч. (две срещи с еднаква програма)
Клуба на пътешественика, ул. Виктор Юго 5, София
Вход свободен, но с предварително записване

RYA означава Royal Yachting Association. Това е Британската кралска яхт асоциация, глобално утвърдена организация, посветена на ветроходството и мореплаването, чийто курсове и сертификати са буквално най-реномираните в света и да се говори за конкуренция с качеството им вече е почти немислимо. „Вятър и Вода” е представител на RYA курсовете за България и работи с единствения сертфициран RYA център в Северно Егейско море, който е и най-близкият до нашата държава. Центърът се намира в Кавала (Гърция), което направо казано е супер яко, защото се оказва, че вратата към истински професионалното или пък просто страхотното любителско ветроходство е много, много близо.

Вятър и Вода

Съвсем подробна информация за тези курсове, за истинските практитки в спортното ветроходство, както и запознаване с предстоящите няколко състезателни регати в Кавала, ще ни представи един страшно симпатичен мореплавател.

Статис Софицис е опитен ветроходец и най-важното – ръководи и притежава RYA центъра в Кавала. Той се занимава с плаване от цели 30 години. Основната му страст е състезателното ветроходство и разбира се, че е истинско гуру и влиза в графа cool person. Той е действащ квалифициран инструктор – Yacht Master Offshore Sail Instructor от британската яхт асоциация (RYA). Участва и организира състезания (регати), а през 2002 просто се хваща и прекосява Атлантическия океан на една 12-метрова яхта (Sunfizz, 40 фута). От тогава до сега личната му водна решетка по земното кълбо е доста пъстра и той определено ще има какво да разкаже. Освен него, разбира се, в срещите ще се включат и хората от Вятър и Вода.

Срещите ще се проведат в Клуба на пътешественика на ул. Виктор Юго 5 в София. Те ще ще бъдат в два поредни дни – 19 и 20 февруари. Входът е свободен, а във всяка от вечерите представянето ще започне в 20:00 часа. Присъствието е с предварително потвърждаване поради ограничения капацитет на клуба. Всеки може да направи това на info@vetrohodstvo.com или на телефон 0897 03 23 27.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.