Airbag раници за лавинна безопасност от Stormshop

0
 

Сподели

Shares

Airbag раниците са средство за лавинна безопасност, чрез което, в случай на попадане в лавина, можете да избегнете затрупването, оставайки на повърхността на движещия се сняг. Механизмът на този тип раници се основава на въздушна възглавница, която се отваря при попадане в лавина. Принципът, на който работи въздушната възглавница е т.нар. обратна сегрегация, при която по-дребните частици от лавината отиват на дъното ѝ, а по-едрите се издигат на повърхността. При условие, че човек използва правилно своята airbag раница, рискът от затрупване под лавината е значително намален.

Stormshop

С набирането скорост на фрийрайд ски и сноуборд културата през последните години, противолавинните въздушни възглавници, вградени в раници, станаха изключително популярни. Една от компаниите, произвеждащи най-качествени и надеждни продукти в тази област е BCA, чиито продукти се предлагат в магазин Stormshop.

Stormshop

BCA Float System са най-леките и най-достъпни противолавинни въздушни възглавници на пазара. Въздушната възглавница, системата за отваряне и цилиндъра ѝ са напълно взаимозаменяеми между моделите 2012/2013. Системата на раниците BCA се състои от 2700 psi сгъстен въздух, еднокамарна въздушна възглавница и патентована, изключително ефективна система Вентури. Тестване на BCA раница можете да направите в Stormshop.

Въздушните възглавници в раниците BCA осигуряват допълнителна защита срещу травми на главата, шията и горната част на тялото. Позиционирането на въздушната възглавница зад главата и далеч от бедрата и ръцете, позволява ясно периферно зрение при попадане в лавина.

Сгъстеният въздух в цилиндъра на airbag раниците е лесен за презареждане, което можете да направите и в Stormshop.

Airbag раници за лавинна безопасност от Stormshop

AIRBAG FLOAT 22
Това е минималистичен модел airbag раница от BCA за каране извън обозначените трасета. Тя се характеризира с ниско тегло, тънък профил, достатъчно място за носене на лавинна екипировка, вода, храна и допълнителен слой дрехи. Раницата има отделен джоб за лавинна екипировка. Тя е снабдена и със система за диагонално носене на ски и хоризонтално за сноуборд с приставка от типа двоен гръб. Има място и за външно закачане на каска. Раницата се предлага във вариант в черно и синьо.
AIRBAG FLOAT 22 BLACK можете да намерите в Stormshop с 3 години гаранция и промоционална цена в момента.

AIRBAG FLOAT 32
AIRBAG FLOAT 32
Тази раница е предназначена за гидове и пристрастени backcountry карачи, които имат нужда да носят всичко необходимо със себе си. Тя има голям обем и компресиращи страпове за случаите когато не е пълна или искате да намалите размера ѝ. Спусъкът и хидратацията ѝ могат да бъдат местени от една презрамка в друга. Раницата е снабдена с отделен джоб за лавинна екипировка. При нея има възможност за диагонално носене на ски и хоризонтално за сноуборд с приставка от типа двоен гръб. Има възможност и за външно закачане на каска.
AIRBAG FLOAT 32 можете да намерите с 3 години гаранция в Stormshop на промоционална цена.

Едно видео, което показва как действа раницата BCA Float в реална ситуация с попадане на бордист в лавина:

Други задължителни елементи от зимната екипировка за лавинна безопасност са лавинен уред, лопата и сонда. Повече за лавинната безопасност и комплектите на Stormshop можете да научите от тук.

Магазин Stormshop е основан през 2008 година. В него можете да намерите интересни и разнообразни продукти – от градски дрехи и аксесоари до всякаква възможна екипировка, която да задоволи нуждите на всеки карач, насочен към сърф, скейт и зимните спортовете.

Stormshop

Offline магазинът Stormshop се намира на бул. Черни връх 80 срещу завод Витоша, а online той е на stormshop-bg.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.