Колоездачи превземат снежните писти на Пампорово

0
 

Сподели

Shares

На 14, 15 и 16 февруари в Пампорово ще се случи нещо зрелищно и нестандартно –колоездачи от цяла България ще изпълнят курорта, за да се включат в традиционната снежна байк надпревара. Поводът е четвъртото издание на зрелищната снежна байк надпревара – Winter Bike Duel.

Winter Bike Duel

Организаторите от Concept Creative съобщиха, че до този момент за участие в нетрадиционното състезание са се записали над 80 човека от цялата страна, както и няколко състезатели от съседна Гърция. Предварителната онлайн регистрация продължава до 13-ти февруари, като състезатели ще могат да се запишат и на място.

По традиция състезанието протича на два основни етапа: квалификации – индивидуални спускания за време за определяне на стартовите позиции и финалите, когато стартират по двама състезатели едновременно, а победителя се определя чрез пряка елиминация.

Winter Bike Duel

Дуел формата на състезанието гарантира зрелищни сблъсъци, а снежната обстановка в чести случаи води до неочаквана развръзка. Като цяло това е едно изключително атрактивно и забавно състезание, в което всяка година се включват малки и големи байкъри от цяла България, за да дадат приятен старт на предстоящия състезателен сезон.

Новото тази година е, че освен основните три категории (мъже, юноши, жени) организаторите са добавили още една нетрадиционна категория – Сноускут/Скибайк, в която ще могат да се включат и всички практикуващи и тези две дисциплини.

Друго интересно нещо е трасето за състезанието, което тази година ще бъде позиционирано върху специализираното трасе за форкросс на Вело парк Пампорово, което беше изградено през есента на изминалата година и по него се проведе Европейският шампионат в дисциплината.

На 27-ми март по същото това трасе ще се проведе и Националният шампионат по сноуборд кросс за 2014, като това е само началото на големите събития за годината.

През месец юли същото това трасе ще бъде домакин на кръг от 4X Pro Tour, което е най-престижното състезание в световен мащаб, а Пампорово е една от общо седемте избрани дестинации за провеждането на значимия форум.

Във финалната зона на състезанието, която се намира на плаца в края на писта „Малката стена“ ще има много музика, освежаващи напитки, както и екипът на Бушмилс, който ще поддържа градуса на настроението, а вечерта на 15-ти февруари ще има и специално „байк“ парти. И през двата дни на събитието на място ще има много емоции и изненади – вход свободен.

Winter Bike Duel

Winter Bike Duel vol.4 е първото състезание по планинско колоездене за 2014-та година, подкрепя се от община Смолян и Пампорово АД и се очаква да предизвика голям интерес сред родната байк сцена и сред всички гости на курорта и региона.

Специално за участниците в състезанието има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд предоставен от – Monster Energy и останалите спонсори на събитието.

Видео от Winter Bike Duel 2013:

Програма на Winter Bike Duel vol.4 можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.