A Skier’s Journey: Един скиор в Япония, Дубай и Исландия

0
 

Сподели

Shares

Джордан Манли е професионален фотограф и оператор от Ванкувър, Канада. Негов специалитет са планинските приключения, ски и вело кадрите. В поредицата от кратки филми A Skier’s Journey Джордан Манли представя три ски дестинации в отдалечени части на света – Япония, Дубай и Исландия. Комбинацията определно е нестандартна, а кадрите са повече от красиви.

A Skier’s Journey: Япония

В това видео от поредицата A Skier’s Journey можем да проследим скиорите Чад Сейърс и Форест Куутс по време на японското им ски пътешествие. В Япония те намират един свят на контрастите – от градските светлини на Токио до свещените гори на Хокайдо.

Скиори във видеото са Чад Сейърс, Forrest Coots, Chad Manley и Andre Charland.

A Skier’s Journey: Дубай

Дубай определно е странна ски дестинация. 40 градусовата жега в най-голямата пясъчна пустиня на планетата обаче не пречи на скиорите Чад Сейърс и Чад Манли да се проявят подобаващо. Те карат в средата на един град с главозамайваща амбиция, по изкуствената писта с височина 60 метра, изградена в луксозен търговски център. В това изкуствено, климатизирано пространство, Чад Сейърс и Чад Манли откриват интересна ски общност от пустинни обитатели с хъс за каране.

Скиори във видеото са Чад Сейърс, Чад Манли и Мансур Алсаали.

A Skier’s Journey: Исландия

Третата част от поредицата A Skier’s Journey разказва за отдалечен район на Исландия, наречен със звучното име Westfjords. Скиорите Чад Сейърс, Форест Куутс и Чад Манли правят стъпка назад във времето, за да преразгледат исландския начин на живот, такъв какъвто е бил в продължение на 1000 години. С помощта на местните приятели Зиги Йонсон и Рънар Карлсон те прекосяват исландския пейзаж с платноходка, каяк и ски, изследвайки опитът в оцеляването в сурови условия на няколко поколения местни жители. Всяко спускане от видеото започва и завършва с морски водорасли под краката, преминава покрай водопади и извънземни пейзажи и е неизменно свързано с историите местните хора.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.