Националната велосипедна мрежа се разраства

0
 

Сподели

Shares

Национална велосипедна мрежа

14 организации от цялата страна се включиха в проекта „Национална велосипедна мрежа”.

Проектната идея на сдружение „Велоеволюция” за създаването на национална мрежа от велосипедни организации в страната среща изключително голям интерес сред вело клубовете и организациите в България. До този момент в мрежата вече са се включили организации от Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Габрово, Благоевград, Перник, Свищов, Ямбол, Ловеч, Сливен и Трявна. 

Реализацията на проект „Национална велосипедна мрежа” продължава с провеждането на редица срещи на местно ниво със сдружения от цялата страна. Те ще бъдат посетени лично от екипа на сдружение „Велоеволюция” и ще обсъдят възможностите, които предоставя обединяването на организациите в мрежа.

В средата на лятото предстои и провеждането на национална среща – сбор на всички организации, заявили желание да бъдат част от велосипедната мрежа. Така те ще имат възможност да се запознаят помежду си, да обменят опит, както и свободно да изберат най-ефективния начин за комуникация, бързо осигуряване на съдействие и участие в съвместни инициативи.
А какво е едно вело събитие без възможността за каране заедно в града по възможно най-безопасния начин? Именно заради това на националната среща-сбор ще се проведат и обучения за прилагане на методология за безопасно градско велосипедиране, която „Велоеволюция” разработва с велоклуб „Устрем”.

Можете да следите дейностите по проекта на projects.velobg.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.