Ясен Савов спечели втори старт за Световната купа по парапланеризъм

0
 

Сподели

Shares

Ясен Савов спечели втори старт на Супер финалите за Световната купа по парапланеризъм (Paragliding World Cup Superfinal) в Governador Valadares, Бразилия на 22 януари.

Ясен Савов

В Супер финалите за Световната купа по парапланеризъм се състезават 124 пилоти от цял ​​свят, конкуриращи се в небето на един от най-добрите бразилски обекти за летене. В 10-те състезателни дни (14-25 януари) тази година участват много нови парапланери – Icepeak 7 pro, Icepeak, новото Enzo 2, което прави съревнованието още по-интересно.

Ясен Савов

Супер финалите в Бразилия бяха планирани да се случват над небето на Baixo Guandu, но поради огромно наводнение на река Rio Doce, те бяха преместени в Governador Valadares две седмици преди обявената дата.

Европейският шампион по парапланеризъм Ясен Савов спечели Задача 7 на 22 януари по време на осмия състезателен ден за Световната купа, изминавайки 66 километра. Другият старт, спечелен от Ясен, беше по време на ден 2 – 16 януари, когато той успя да прелети 82 километра над Бразилия.

Ясен Савов

В биографията си Ясен има доста успехи на държавно и международно ниво, сред които носител на ЕВРОПЕЙСКАТА КУПА ЗА 2009 г. и участие в супер финалите на Световната купа между 2009 и 2011 г. Но безспорно най-големият му успех до момента е участието му на Европейското първенство, провело се във Франция през 2012 г., където надделява над останалите 150 състезатели в дисциплина крос кънтри с крилото си Ozone Enzo и се класира първи, което го прави европейски шампион и 10-ти в световната ранк листа.

Интервю с Ясен Савов можете да намерите в брой Есен 2013 на Списание 360°.

Ясен Савов

Задачите и класирането от Супер финалите за Световната купа по парапланеризъм могат да се проследяват в реално време благодарение на системата Flymaster.

Ясен Савов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.