Четвърта Велоразходка из нощна София

0


Дата на събитието: 23.01.2014

Сподели

Shares

Четвърта Велоразходка из нощна София

Този четвъртък отново голяма група колоездачи ще броди по софийските улици и паркове. Поводът е традиционната нощна велоразходка.

Нощната велоразходка е социално събитие с цел всички почитатели на велосипеда да покарат безопасно ЗаЕдно, като съчетаят своята разходка с популяризацията на велосипеда и разтоварване от работната седмица.

Кога: 23 януари, четвъртък от 20:30 до 23 ч.
От къде: Стартът е от Езерото с лилиите в Борисовата градина
Разстояние: 18-22 км.
Средна скорост: 8-12 км/ч.

Маршрут:
Началото е в Борисовата градина, където се започва с три кръгчета за загрявка около езерото с лилиите и следва връщане обратно до светофара на Орлов мост. След това колоездачите пресичат на зелено и продължават към паметника на Съветската армия, където се събират. Маршрутът продължава през подлеза на СУ „Климент Охридски“, където стюардите преброяват групата. Участниците се събират пред парламента и завиват надясно към храм паметник „Александър Невски“. Маршрута заобикаля храма и се насочва към ул. „Московска“, а пред английското посолство минава по тротоара. Събиране пред БНБ и пресичане заедно към Президентството. Следваща спирка за събиране на групата е пред църквата „Св. Неделя“ където групата поема по бул. „Витоша“ и се насочва към НДК, а след това преминава Моста на влюбените и отново се събира на чешмата зад хотел „Хилтън“. Преминава през парка и се насочва към Южния парк. Влиза се от централния му вход, като се пресича пешеходния светофар на зелено. Маршрута в Южния парк парк е винаги разнообразен в рамките на един час. Групата се връща по бул. „Витоша“ завива по ул. „Солунска“ до Народния театър. Пред театъра участниците сформират флаш моб кръгче с колела и след него поемат по ул. „Славянска“ до ул. „Шишман“, по която завиват наляво посока площад „Народно Събрание“. Маршрутът продължава отново през подлеза на СУ и свършва пред паметника на съветската армия.

Организатор е екипът на Сдружение „Велоразходка“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.