Лавинен курс на Ски Маниаци

0


Дата на събитието: 18.01.2014

Сподели

Shares

Лавинен курс ниво начинаещи на Ски Маниаци-България

На 18 и 19 януари Ски Маниаци-България, със специалното съдействие на БАССЕС, ще проведе в района на хижа Рилски Езера практически курс по лавинна безопасност. Той ще е предназначен за членове на клуба, които не са присъствали на подобен курс. Част от курса ще е предварителна теоретична подготовка на 16 януари вечерта в ”Клуб на пътешественика” на ул. Виктор Юго в София.

Основните акценти, на които организаторите ще наблегнат са работата с лавинен уред в различни ситуации, сондиране, методи на изкопаване на затрупан и базови методи за определяне на стабилността на снежната покривка.

Препоръчително е носенето и използването на собствени лавинни уреди, сонди и лопати. Магазин Stormshop е партньор на Ски Маниаци- България и БАССЕС и ще предостави по време на курса специализирана екипировка за лавинна безопасност – лавини уреди, сонди и лопати BCA (Backcountry Access) за тези, които не притежават такива и изрично заявят желание за това.

Таксата за участие е 45 лв. Тя може да бъде платена при събирането в “Клуб на пътешественика” или на сметката за превеждане на сумите по ски пътуванията на Ски Маниаци. Нощувката в хижата се заплаща отделно от участниците в курса.

Всеки участник в курса трябва да носи със себе си попълнена и подписана декларация и да има валидна планинска застраховка.

За допълнителна информация: Ски Маниаци-България.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.