15 странни природни образувания

0
 

Сподели

Shares

Нашата планета е фантастична – разполага със зашеметяващи, красиви и дори странни места, които само чакат да бъдат видени.

Езерото Хилър

Езерото Хилър в Западна Австралия има непривичен цвят. Учените все още не могат да обяснят защо е оцветено в розово. Ясно е обаче, че това не се дължи на водорасли във водата.

Вълната

Вълната (Юта, САЩ) е издълбана скала, в която ерозията е образувала цветни пластове. Вълната е на около 190 милиона години.

Door to Hell

Вратата към ада се намира в Туркменистан. Тя представлява вечен огън, който идва от масивен кратер, създаден при инцидент от пробиване в газово находище.

Rainforest sinkhole

Rainforest sinkhole – Дупката в дъждовната гора се намира в Националния парк Jaua – Sarisarinama във Венецуела. Тя представлява тресавище в естествена депресия – дупка в земната повърхност.

Вижте: Флай – многоцветният гейзер насред пустинята

Пуенте дел инка

Пуенте дел инка се намира в Аржентина. Това е естествен скален мост, оцветен в ярко оранжево и жълто от бактерии в естествени серни извори, които покриват скалните стени.

Champagne Pool

Champagne Pool е в Нова Зелендия. „Басейнът с шампанско“ представлява колоритен горещ извор с температура от 74 градуса на повърхността. Той е пълен с мехурчета поради отделящия се от дъното въглероден диоксид.

Вижте: Проблеми в рая: 5 удивителни места, които да посетите преди да изчезнат

Tsingy

Цинги е в Национален парк Анкарана, Северен Мадагаскар. Скалното образование е създадено от серия стъпала на варовикови зъбери.

The Great Blue Hole

Великата синя дупка – The Great Blue Hole се намира в Белиз. Това е гигантска подводна дупка, която е дълбока над 120 метра.

Болс Пирамид

Болс Пирамид – Balls Pyramid в Австралия е най-високата естествена кула, разположена в морето. Висока е 562 метра и се е образувала благодарение на процесите на крайбрежна геоморфология, които са изцяло естествени. Времето, вятъра и водата са създателите на Balls Pyramid.

Вижте: Едни от най-красивите острови

Елефант Рок

Елефант Рок – скалата слон се намира в долината на State Park Fire в Невада, САЩ. Това е странно природно образувание от пясъчник, което удивително прилича на слон.

Peculiar Pinnacles

Peculiar Pinnacles са скални зъбери в пустинята, намираща се в Национален парк Nambung, Западна Австралия. Тези невероятни природни структури са от варовик. Някои от тях са високи по 5 метра и са се образували преди около 25 000 до 30 000 години.

Плъзгащите се камъни

Плъзгащите се камъни се намират в Долината на смъртта, Калифорния, САЩ. Движението на странните скали в пустинята продължава да бъде загадка за учените, които не могат да обяснят защо скалите се местят по перфектно плоската повърхност. Повечето скали тежат по около 300 кг всяка.

Камъните The Moeraki Boulders

Камъните The Moeraki Boulders се намират в Нова Зеландия. Те са огромни скални късове, започнали да се образуват на дъното на океана, които сега можем да видим „седнали“ мистериозно на брега благодарение на векове ерозия.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.