Първо фрийрайд спускане на Разложки Суходол

0
 

Сподели

Shares

Поредицата Hunting Lines с един от епизодите „One Run – Razlojki Suhodol“ – пускането на севрния улей на Разложки Суходол в Пирин, направено от Виктор Троянов и Валери Пелтеков, определно си струва да се види.

Виктор Троянов, Hunting Lines

Hunting Lines е поредица от късометражни филми за свободното каране на ски и сноуборд из планините на България и чужбина.

Виктор Троянов, Hunting Lines

Април 2012
„След три часа преход от хижа Яворов се озовахме на върха на Разложки Суходол. Още от хижата се беше набил на очи северният улей на върха. Заставайки над него, първата ми мисъл беше „Това може да се направи!“ Мястото обаче беше наистина отдалечено от каквато и да е помощ и ние бяхме единствените хора в планината през последните дни.

Вичо също хареса улея и реши и той да го кара. Жребият кой да е пръв се реши по познатия начин – „камък, ножица, хартия“. Вичо спечели и тръгна пръв – три бързи завоя, изправяне в тясната част и много дълъг завой, за да избяга от навявката, която беше голямата опасност при излизането. Снегът беше перфектен. С Борис изпаднахме в еуфория. Вече бях още по-уверен и надъхан да изправя улея. Всичко пасваше. Можеше да се получи.

Доколкото знам, това е първото спускане на северния улей на Разлошки Суходол.“

ВИЖ ОЩЕ епизоди на фрийрайд поредицата Hunting Lines:
Епизод 1 Hunting Lines – Франция,
Епизод 2 Hunting Lines – Муратов връх,
както и историята на Борис Първанов за Hunting Lines.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.