“Мегабуря: най-мощният тайфун в света” – научните факти за Хайян по Discovery Channel

0


Дата на събитието: 26.12.2013

Сподели

Shares

Мегабуря: най-мощният тайфун в света

Месец след най-опустошителния тайфун в света, който покоси Филипините, Discovery Channel ще излъчи документален филм посветен на Хайян. “Мегабуря: най-мощният тайфун в света” изследва научните факти зад бедствието, опустошителните последици за човечеството и какво може да ни разкрие майката природа в близко бъдеще. На 26 декември от 22 часа по Discovery Channel ще станем свидетели на поразяващата сила на едно от най-могъщите природни бедствия.

“Мегабуря: най-мощният тайфун в света”
26 декември, 22 часа
Discovery Channel

Филмът “Мегабуря: най-мощният тайфун в света” включва ексклузивни, неизлъчвани кадри от последиците на Хайян. В него ще видим най-големите имена в областта на науката и ще разкрием изключителни свидетелства на ловци на бури, които са присъствал и на зараждането и развитието на природните катаклизми.

Мегабуря: най-мощният тайфун в света

Проследявайки тайфуна Хайян час по час, “Мегабуря: най-мощният тайфун в света” разказва историята за случилото се – разкрива научните факти за неговата смъртоносна сила и бурята от събития, които довеждат него. Този изключителен документален филм включва уникални интервюта с водещи климатолози, метеоролози и океанолози, заедно с приложени 3D графики, сателитни снимки и практични демонстрации, които разкриват поведението на стихията, като използват най-модерните технологии.

Мегабуря: най-мощният тайфун в света

Едночасовият филм навлиза в дебрите на науката и ще се опита да предскаже какво ни предстои, анализирайки неизбежното влияние, което климатът и покачващите се морски температури оказват. Готови ли сме за подобни събития и как бихме могли да се опазим? – На тези въпроси ще се опитат да отговорят учените и междувременно да идентифицират заплахите и опасностите за различните държави по света. Филмът ще сравни между Хайян и неговите последици с други скорошни опустошителни бури, ще се запознаем с последните технологии, разработени за засичане на бури, и със стратегиите на държавите при подобни природни бедствия.

Мегабуря: най-мощният тайфун в света

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.