Sofia MENAR Film Festival започва на 15 януари

0


Дата на събитието: 15.01.2014

Сподели

Shares

MENAR

На 15 януари е откриването на фестивала за кино от Близкия изток и Северна Африка Sofia MENAR, на който 360° е медиен партньор. Фестивалът ще стартира в Дома на киното с премиерна прожекция на филма „Наследство” – режисьорски дебют на най-известната близкоизточна актриса Хиам Аббас. Освен режисьор, тя изпълнява и една от главните роли във филма. Партнира й друга голяма звезда – Хафсия Херзи, която българската публика познава от ролите й в „Кус-кус” и „Изворът на жените”. Сред останалите актьори в каста са Ашраф Бархум, който не спира да съчетава холивудски продукции като „Агора” и „Кориолан” с близкоизточни ленти като „Раят днес” и „Булката от Сирия”, ветеранът Макрам Хури, познат от „Мирал” и „Лимонова градина”, и Али Сюлейман, когото сме гледали в „Булката от Сирия” и „Нарове и смирна”.

MENAR

Красивата студентка Хаджар (Хафсия Херзи) се завръща в родното си село в Галилея, където предстои сватба в семейството й. Преди церемонията момичето решава да сподели с баща си, че е влюбена в талантлив британец, който преподава изящни изкуства в университета в Хайфа. Родителското тяло няма как лесно да пренебрегне традициите в рода градени години наред.

MENAR

Преди прожекцията на „Наследство”, във фоайето на Дома на киното ще бъде открита изложба „Палестина: Светата земя”.

Филмовият фестивал Sofia MENAR се присъединява към инициативата на ООН, която обяви 2014-та за година на солидарност с палестинския народ.

MENAR

Фестивалната програма продължава до 2 февруари в салоните на Дома на киното, Евро Синема, кино Одеон, Червената къща и Dada Cultural Bar в София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.