Сноуборд състезание Burton Rail Game в Маймунарника

0
 

Сподели

Shares

Състезание Burton Rail Game в Маймунарника

Както вече писахме в 360°, тази неделя – 22 декември, в Central Snow Park -Маймунарника ще се случи поредното яко събитие. В снежния парк, в който организирахме и партито по случай излизането на новия зимен брой на списание 360°, ще се проведе сноуборд състезанието Burton Rail Game. От Burton са измислили много разчупени нови правила и страхотен награден фонд осигурен, разбира се, от Burton, Vivacom Hybrid и Маймунарника.

Състезателният ден ще започне с регистрация на участниците от 11 часа до 13 часа – на място, като всеки желаещ да пробва силите си. Тези, които нямат навършени 18 години, ще трябва да представят декларация от свой пълнолетен придружител.

Програмата ще продължи с тренировка за състезателите от 12 до 14 ч. Квалификациите ще се проведат от 14 до 16 ч., а финалът е в 16 часа.

Всичко това ще се случва под музикалния съпровод на Camp Sessions Crew, които са приготвили специална музикална изненада за награждаването, което ще се случи в 17 часа. Освен със свежа и готина музика отново ще може да се сгреете и със запалените варели, които ще топлят през целия ден, и ще нажежат още повече атмосферата.

Водещ на състезанието ще е Лозьо Димитров, който ще се постарае да поддържа настроението на публиката и райдърите през целия сешън.

Регламентът на Burton Rail Game тази година е доста интересен и дава възможност на всички участници да представят своите възможности на специалната конструкция с изкуствена настила, състояща се от 6-метров рейл и 6-метров бокс със завършек на финал – дървена бъчва.

Квалификацията на Burton Rail Game ще се проведе със следния регламент:
Всеки един записал се състезател ще трябва да изпълни 6 от обявените 7 трика, за които ще получи по една буква за всеки трик, докато не събере думата: BURTON. Задължително два от седемте трика трябва да бъдат изпълнени върху релът. Всеки събрал буквите BURTON се класира за големият финал.

Тези, които не успеят да изпълнят нужните трикове ще имат възможност да заменят два от задължителни с други два по избор. Така ще могат да съберат липсващите букви и да влязат в малкият финал.

Задължителните трикове:
– Fifty Fifty
– Board Slide
– Tail Press
– Nose Slide
– Frontside
– Frontside Board Slide
– Nose Press

Всичко, което трябва да носят със себе си състезателите е каска (задължително), сноуборд екипировката + добро си настроение.

Финалът ще се оценява на базата на:
Сложност + Изпълнение + Креативност под ръководството на главният съдия – Марин Сладкаров.

Наградният фонд е на стойност 1200 лв. и е разпределен по следният начин:

Голям финал
1-во място: 300 лв. + телефон Nokia Lumiа 625 + слушалки BOOM Cloud за Nokia
2-ро място: 200 лв.
3-то място: 100 лв.

Малък финал
300 лв. ваучер от магазин „Drop In”

Специална награда „Young Blood”
200 лв. ваучер от магазин „Drop In”

А за всички от публиката ще има томбола с парична награда от 100 лв., осигурена от „Маймунарника“, която ще бъде изтеглена по време на награждаването.

„Burton Rail Game” е втория от трите кръга на Rail турът за 2013/2014 г.
Първият кръг се проведе през септември в София а именно – „Urban Cult Snowboard Jam”, а третият и последен ще се проведе през януари във „Фън Парк Осогово“.
Победителите от трите кръга ще се борят за голямата награда – две сезонни карти за „Фън Парк Осогово“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.