Българското откриване на ски сезон 2013/2014

1
 

Сподели

Shares

Снегът в планините вече е факт и българските зимни курорти вече обявиха датите си за официално откриване на ски сезон 2013/2014. Ето кога са стартовете на ски сезона по различните писти и какво да очакваме от тях:

Българското откриване на ски сезон 2013/2014

Откриване на ски сезон 2013/2014 в Пампорово: 7 декември

Ден преди студентския празник, на 7-ми декември Пампорово официално открива ски сезон 2013/2014. Откриването ще бъде на ски център Студенец, където с много музика, игри и специални изненади, всички скиори, бордисти и гости ще посрещнат новия сезон.
В деня на откриването, всички лифтове ще са безплатни!
Повече за началото на ски сезона в Пампорово можете да прочетете тук.

Откриване на ски сезон 2013/2014 в Боровец: 14 декември

На 14 декември (събота) е официалното откриване на новия зимен сезон 2013/2014 в Боровец. Тогава курортът ще посрещне своите гости с програма, озаглавена “Огън и Лед” – карнавална процесия, карвинг върху лед, виртуозни фрирайд демонстрации в “Бороспорт” Промо-Сноу Парк, безплатни ски уроци и екипировка за деца в “Борокидс” парк, богата детска анимация, игра с публиката и награди, огнено шоу, Снежен бар с греяно вино и чай. Програмата ще завърши с неизменното факлено шоу на ски инструкторите и празнични фойерверки.
Повече за началото на ски сезона в Боровец можете да прочетете тук.

Откриване на ски сезон 2013/2014 в Банско: 14 декември

Старт на ски сезона в Банско ще даде трикратният олимпийски и двукратен световен шампион по ски Алберто Томба, заедно с единственият петкратен носител на Големия кристален глобус – Марк Жирардели, прави скиор №1 на България за всички времена Петър Попангелов, французинът Люк Лафан и словенецът Юре Козир. Тази година публиката отново ще има възможност да се пусне в състезанието със ски-легендите “Победи шампионите”, а след това ще може да си намери ключовете от чисто нов автомобил в снега в надпреварата “Търсачи на съкровища”.

Откриване на ски сезон 2013/2014 в Мальовица, Осогово, Добринище, Картала: предстои

Предстои откриването на сезона и на Мальовица, Осогово, Добринище, Картала, което ще се случи когато натрупа достатъчно по пистите.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Ще има ли нощтно каране на 7ми декември в Пампорово ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.