„Дни на предизвикателствата“ – Втори ден

0


Дата на събитието: 04.12.2013

Сподели

Shares

„Дни на предизвикателствата“ – Втори ден

Вчера – 3-ти декември, в УАСГ започнаха Дните на предизвикателствата – среща на съвременните номади. В пълната Аула Максима видяхме поредица филми, презентации и разкази за Перу, Непал, Пакистан, Индия, Хималаите, Карлуково, за катерене и алпинизъм, за колоездене и трекинги, за царския орел, за религиозната лудост. Първият специален гост на фестивала Ник Бълок разказа за катерачните си приключения.

Дни на предизвикателствата

Дните на предизвикателствата продължават до 5-ти декември включително и ни очакват още много филми, презентации, изложби и най-екстремните, приключенски истории, случили се през годината.

Вторият ден на Дни на предизвикателствата отново предлага интересна, разнообразна програма с пещерен акцент, каяк пътешествие, ветроходен репортаж, арктически сърф, съвременни номади, еко кауза и разбира се – специалният гост Antoine Le Menestrel с неговата вертикална хореография.

Дни на предизвикателствата
Ник Бълок

Програма за Втори ден – 4-ти декември:

18:30 – Антоан льо Менестрел
Първият съдия – откривател на катерачни маршрути и създател на вертикалната хореография. Ще представи филма Un menestrel
Повече за Антоан можете да научите от статията в 360° „Антоан льо Менестрел – поет на вертикала“

20:10 – Кауза: Коалиция „За да остане природа в България” – Има ли справедливост за природата?
Презентация на Йорданка Динева от Българска Фондация Биоразнообразие и Адв. Свилен Овчаров от Зелените адвокати

20:30 – Съвременните номади
Презентация

20:40 – Пещерна експедиция Крубер–Вороня
Презентация на Теодор Кисимов, който в края на август тази година постави рекорд, прониквайки до най-дълбоката подземна точка достигана от българин досега. Спелеологът е достигнал два пъти до рекордната дълбочина от 2145 метра в най-дълбоката пещера на Земята – Крубер-Вороня в Абхазия. Постижението на русенеца е направено след серия от спускания и гмуркания със задържане на дъха по време на едномесечната международна експедиция „Крубер-Вороня 2013″. Повече за Теодор и Крубер–Вороня можете да научите от тук.

21:10 – Българи в пещерите южно от облаците
Презентация на Боян Петров

21: 30 – По Пътя на Одисей
Филм на Боян Николов, който измина сам 1000 км с каяк в Гърция – от Атина до Игуменица.
Историята на Боян можете да прочетете в материала му, написан за 360°: „ODYSSEUS JOURNEY 2013″.

21:45 – 70 човека и 7 лодки
Репортаж за ветроходство

22:05 – Премиера: North of the Sun
„Най-голямата мотивация за арктическото приключение е точно отдалеченият залив, защото крие добре пазена тайна – едни от най-добрите сърф вълни в света”

Програмата на целия фестивал можете да видите тук.

Във фоайето на Аула Максима, където се провеждат Дните, всяка вечер има щанд на 360°, от който можете да си купите стари броеве на списанието на ниски цени (4 списания общо за 10 лв), както и да се абонирате за следващата година.

360°

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.