Среща с Ник Бълок по време на Дни на предизвикателствата

0


Дата на събитието: 03.12.2013

Сподели

Shares

Ник Бълок

От 3 до 5 декември в София ни очакват Дните предизвикателствата. Като част от фестивалната програма ще можем да се срещнем с известния катерач Ник Бълок.

Срещата с Ник Бълок по време на Дни на предизвикателствата е на 3 декември от 18:40 в УАСГ, София.

Ник е кълбо енергия, постоянно в движение, катерейки, тичайки, тренирайки, все пак винаги готов за някоя яка шега. Ден на скалата с него е гарантирано забавен и никога без приключения.

Започва да катери през 1993 г., докато работи като инструктор по физическо възпитание във затворите. Това е била тежка работа, но пък давала възможност на Ник да се справя с трудностите на съвревменното алпийско катерене и го тласкала напред в един необичаен катерачен стил на живот. Ник напуска работа в затворите през 2003 г., по което време вече е напълно въвлечен в катерачните среди.

Ник Бълок

Когато не е далеч по експедиции, най-вероятно ще го намерите в Северен Уелс. Мястото е удобно, заради вълнуващите традиционни маршрути, като събира впечатляващо количество Е7 –ци, осбено на Тhe North Stack wall на Gogarth. Катери някои нови маршрути в района, включително All the Pretty Horses E6 6b на Тhe Equestrian Walls в Porthllechog и Blood Meridian E6 6a на скандалният Stigmata Buttress в Craig Dorys.

Ник не се отпуска и когато се захваща със зимното катерене. През 2006 той прави премиерно изкачване на Cracking Up IX и Travesty VIII на Clogwyn Du, след което, на север от границата премиерно изкачва Avenging Angel VII8 в Ben Nevis.

През последният корав зимен сезон той прави заначителни неща в Уелс и Шотландия с редица премиери и трудни повторения. Изкарва доста време по заръзналите водопади навсякъде по света, отбеляваики безбройни WI 6 като Sea of Vapours на Bow Valley в Канада и Dame du Lac близо до Mорзин във Франция.

Ник Бълок

Ник показа своята класа и на големите маршрути. Неговите алпийски рекорди са изключителни, особено в долината на Шамони, където прави премиери на Border Line ED3,VII 8 на the Sans Nom и на Omega ED3, VIII 8 на Petite Jorasses, както и цял сноп от повторни изкачвания като Beyond Good и Evil ED3 на северната стена на the Pelerin.

Ник е участвал в повече от 20 експедиции на отдалечени места като Перу, Непал, Пакистан и Индия, събирайки много премиери, включително Fear and Loathing ED3 VII 6+A2 на Jirishanca в Перу, Central Buttress Direct ED2 VII 7 на Quitaraju в Перу. Освен това за 5 дни изкачва в алпийски стил ED+Central Spur от Chang Himal в Непал.

И въпреки това което сте чели ,животът на Ник не е само катерене.Той все още намира време да пише. Прочетете една от неговите статии на ukclimbing.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.