Европейска купа алпийски ски в Боровец

1
 

Сподели

Shares

Боровец

Подготовката за сезон Зима 2013-2014 в Боровец е в разгара си броени седмици преди официалния старт на ски сезона на 14 декември.

Голямо спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес. На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.

Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт „Мартинови бараки” и в хотел „Рила”. Лифт картите ще може да се презареждат през интернет – друго голямо удобство за гостите на Боровец.

Цените на лифт картите и билетите остават непроменени – еднодневната карта за възрастни е 55 лв, а за деца – 33 лв. Нощното каране за възрастни е 22 лв. Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и другите услуги, предоставяни от Бороспорт. Всички цени може да намерите на borovets-bg.com.

Боровец

През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково /Централен Боровец/ и Ястребец и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта „Ястребец 1”, като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта.

Подобрения за новия зимен сезон ще има и в най-модерната атракция в Боровец – Borosport Snow Park. Паркът, превърнал се в любимо място, както за опитните сноубордисти и фристайлъри, така и за начинаещите търсачи на силни усещания, тази година ще бъде разположен в горната част на писта “Попангелов”. Паркът ще има три зони на трудност – за начинаещи, средно напреднали и експерти на фристайла, като ще преобладават по-леките „фамилни“ предизвикателства.

Разбираемо интересът към ски ваканция в Боровец е много силен този сезон. Най-голям ръст на записванията за ски-почивка в Боровец бележат балканските ни съседки – Македония, Сърбия, Румъния, Македония и Гърция, като най-активни в това отношение са македонците – 1,5 пъти повече спрямо миналата година.

Добрата новина е, че британците в Боровец се завръщат. Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%, запитванията от Турция също са се увеличили значително, както и интересът от Израел. Навлизането на нови туроператори от Русия е предпоставка за прогнозиран ръст на резервациите и от там.

Записванията за празниците в хотелите в курорта отбелязват 16-процентен ръст на нощувките за Нова година спрямо миналата 2012/2013 и още по-голям при коледните резервации.

Все още не е късно да направите резервациите си. Възползвайте се от 10%-процентната отстъпка на хотел Рила за коледните и новогодишните празници, както и за ранни записвания – резервирайте желаните нощувки до 30 ноември и заплатете на 100% до 15 декември! Цените на човек в двойна стая започват от 66 лв. с включена закуска.

За повече информация:
Бороспорт Инфо. Център
Тел.: 0889 607 000 и 0886 608 007

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Много красиви снимки,макар ипрез зимата всичко може да изглежда пак цветно и красиво.Никога не съмсе возила налифт, да си призная маломе е страх,но тази зима ще сепристраша и ще се пробвам.Страхотно е , че паркът, се е превърнал в любимо място, както за опитните сноубордисти и фристайлъри, така и за начинаещите търсачи на силни усещания, тази година ще бъде разположен в горната част на писта “Попангелов”. Паркът ще има три зони на трудност , е аз със сигурност ще бъда при начинаещите хахахха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.