Среща на съвременните номади на Дни на предизвикателствата

0
 

Сподели

Shares

Между 3-ти и 5-ти декември ще можем за девета поредна година да се покатерим, скочим, гмурнем и изгубим в Дните на предизвикателствата. Ще можем да видим част от най-екстремните, приключенски истории случили се през годината, да направим равносметка на постигнатите мечти, изкатерените върхове и надскочените летви. Ще можем и да се срещнем със себеподобни съвременни номади.

Дни на Предизвикателствата

“Дни на Предизвикателствата” е фестивалът на екстремните спортове, приключенията, екологията и природосъобразния начин. Тази година той ще се проведе на 3, 4 и 5-ти декември, всяка вечер от 18:30 ч. в УАСГ, София.

Ето и какво ни очаква по време на Дните – среща на съвременните номади:

ПЪРВИ ДЕН, 3-ти декември

Ник Бълок: Впечатляващ катерач и алпинист, който ще ни сподели скорошните си приключения. Участвал е до момента в повече от 20 експедиции на отдалечени места като Перу, Непал, Пакистан и Индия.

НСА 2013: Катерачният детски лагер

Презентация на Байкария: Докосване до Хималая

Кауза БДЗП: Царският орел

Юлиан Ангелов, презентация: Кумбх Мела, Божествената лудост, Индия

„Autana“ – Филм на BERGHAUS за прокарване на маршрута „The Yopo Wall” по източната стена на Серо Аутана във Венецуела.

ВТОРИ ДЕН, 4-ти декември

Antoine Le Menestrel: първият съдия-откриватл на катерачни маршрути и създател на вертикалната хореография – филм Un menestrel

Теодор Кисимов, презентация: Крубер – Вороня – спелеология

Боян Петров: Българи в пещерите южно от облаците – българо-китайски пещерни експедиции в провинция Юнан

Боян Николов: По Пътя на Одисей – 1000 км с каяк

Ветроходство: 70 човека и 7 лодки

Премиера: North of the Sun – „Най-голямата мотивация за арктическото приключение е точно отдалеченият залив, защото крие добре пазена тайна – едни от най-добрите сърф вълни в света”

*в 10.00 ч. стартира презентация на Антоан льо Менестрел в Боулдърленд.

ТРЕТИ ДЕН, 5-ти декември

Филип Лхамсурен, презентация: Eдно пътуване oт Родопите до Памир

WWF, филм: „Непознатите гори“ – у нас са останали само няколко процента стари, вековни гори. Дом на редки и застрашени видове, те ни даряват вода, въздух, свобода, вдъхновение, радост. Научете повече за живота и нуждите на гората с красивия филм на Камен Коларов, озвучен от Калин Врачански, музика: Любомир Брашненков, оператор: Бисер Джонев.

Green Valley – The path to Eiger – Изкачване на Айгер

Freeride World Tour 2013 – Квалификация Банско

Премиера: „Valhalla“ – филм на Patagonia – Отвъд екстремните спортове, с тотално уникалните стил и структура на Валхала, вие ще видите дръзкия нов поглед към скиорските филми, взривявайки границите на стила, отваряйки очите и разтапяйки сърцето на всеки любител на историите.

Предварителна продажба на билети за „Дни на предизвикателствата“ може да намерите в магазини “СТЕНАТА” и Boulderland. Билетът за трите дни: 10 лв. / На място: 5 лв. (за всяка отделна вечер)
*Всеки закупен билет Ви дава право на: еднократно посещениев Boulderland на цена от 6,00 лв. и 5 % еднократна отстъпка в магазини “СТЕНАТА”.

Дни на Предизвикателствата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.